featured

Ethereum Şangay Hard Fork’u için kesin tarih paylaştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum çekirdek geliştiricileri, merakla beklenen Shanghai-Capella yükseltmesini veya Shapella’yı ana ağda yayınlamak için 12 Nisan’ı hedefliyor. Geliştiriciler, geri çekme işlemlerinin yanı sıra, Shapella yükseltmesiyle belirli etkinlikler için gaz maliyetlerini optimize etmeyi amaçlayan üç ek iyileştirme planlıyor.

Yükseltmenin ana özelliği, ana ağda doğrulayıcı staking para çekme işlemlerini etkinleştirmeyi amaçlayan Ethereum İyileştirme Önerisi (EIP) 4895’tir. Bu kritik işlev, güvenli bir geçiş sağlamak için Ethereum’un Eylül ayında bir hisse kanıtı konsensüsüne geçişi sırasında tanıtılmadı.

Ethereum Şangay Hard Fork, stake edilmiş ETH’lerin çekilmesini sağlayacak uzun zamandır bekleniyor. Şanghay güncellemesi için resmi tarih olarak belirledi.

Ethereum Şangay, önümüzdeki ay gerçekleşecek

En çok beklenen Ethereum Şangay yükseltmesinin artık resmi bir tarihi var. Perşembe günü Ethereum çekirdek geliştiricileri, Şangay ana ağ yükseltmesi için resmi tarih olarak 12 Nisan’ı belirlediler.

Ethereum çekirdek geliştiricisi Tim Beiko, 16 Mart’ta bir tweet’te , ana ağdaki Shapella (Shanghai ve Capella) yükseltmesinin 12 Nisan’da epoch 6209536’da gerçekleşmesinin planlandığını açıkladı. 

Diğer geliştiriciler de, tarihin Mart ayının ilk hedefinden biraz gecikmesi nedeniyle stake edilen Ethereum para çekme işlemlerinin yaklaştığı haberi paylaştı.

Şanghay yükseltmesi, doğrulayıcıların Beacon Chain’de stake ettikleri Ethereum’larını yürütme katmanına çekmelerini sağlayacak. Ayrıca hem yürütme hem de mutabakat katmanlarına yeni işlevler getirecektir. Shapella yükseltmesi, yürütme katmanı (Shanghai), fikir birliği katmanı (Capella) ve Engine API’de değişiklikler sunar.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin