Ethereum için bu iki gösterge kritik seviyelere ulaştı! İşte detaylar
Ethereum için bu iki gösterge kritik seviyelere ulaştı! İşte detaylar

Ethereum için bu iki gösterge kritik seviyelere ulaştı! İşte detaylar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum (ETH), daha özel olarak Net Gerçekleşmemiş Kâr/Zarar (NUPL) göstergesi ve Gerçekleşen Değere Göre Piyasa Değeri (MVRV) için zincir üstü göstergeler aşağıda sırasıyla yer alıyor.

Ethereum için NUPL göstergesi

NUPL, gerçekleşmemiş kârları gerçekleşmemiş zararlarla bölen bir göstergedir. Tüm madeni paraların o anda satılması durumunda yatırımcılar için varsayımsal kâr/zararı ölçmek için kullanılıyor. Gösterge Ocak ayında 0,77 ile yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Bu işaret pazarın aşırı ısındığını gösterebilir. Daha sonra, zayıflama eğilimine işaret ettiği için o zamanlar bir zayıflık işareti olarak görülen 0,5 eşiğinin (kırmızı daireler) iki kez altına geriledi.

ETH

Daha önce 0,5 seviyelerin altına düşüşler (siyah daireler) boğa koşusunun sonuna yaklaşıldığının sinyalini veriyordu. Bu nedenle, göstergenin bu seviyenin üzerinde kalmayı başarması oldukça önemli bir gelişme diyebiliriz.

ETH NUPL

Ethereum için MVRV göstergesi

MVRV, piyasa ile gerçekleşen kapitalizasyon seviyeleri arasındaki oranı basitçe ölçen bir gösterge olarak yer alıyor. Bir varlığın gerçeğe uygun değerine yakın fiyatlandırılıp fiyatlanmadığını belirlemek için bu gösterge kullanılır.

MVRV movement

Yüksek okumalar, piyasanın aşırı satın alındığını gösteren zirve işaretleri olarak kabul edilebilir. Benzer şekilde, düşük seviyeler aşırı satım piyasasını gösteren dip işaretleri olarak kabul edilebilir.

Grafik incelendiği zaman 1,9 seviyesi ETH için destek görevi görmüş gibi görünüyor. Temmuz ve Eylül 2017 yılında da benzer bir durum geçerliydi. Hem gösterge hem de fiyat 1.9 seviyesine yakın bir düşük seviyeye ulaşıldıktan sonra yükselişe geçti. (Siyah daireler) Bu nedenle, seviye yukarı hareketin devam etmesinden önce düşük bir seviye belirledi.

Daha sonra seviye, Ağustos 2020 tarihinde direnç olarak hareket etti. Temmuz 2021 tarihinde önemli bir sapma var, ancak seviye kısa bir süre sonra geri alındı.

Bu iki göstergeyi özetleyecek olursak MVRV bu seviyenin hemen üzerinde işlem görüyor ve potansiyel olarak bir sıçrama başlatabilir.

Ethereum için NUPL’deki 0,5 seviyesine benzer şekilde, MVRV’deki 1,9 seviyesi çok önemli diyebiliriz. Yükseliş eğiliminin bozulmadan kalması için ETH’nin bunun üzerinde kalması oldukça önemli.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin