Ethereum 2022'de 10.000 doları aşabilecek mi?
Ethereum 2022'de 10.000 doları aşabilecek mi?

Ethereum 2022’de 10.000 doları aşabilecek mi? İşte yanıtı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Son geri çekilmeye rağmen 2021 yılı, Ethereum için harika geçti. ETH fiyatı bu sene %440’tan fazla arttı. Bazı analistlere göre Aralık ayının son günlerinde de bir artış görebiliriz kripto para birimi yılı 4.000 doların üzerinde kapatabilir. Peki Ethereum 2022’de 10.000 doları aşabilecek mi?

Ethereum 2022’de 10.000 doları aşabilecek mi?

Gelecek yıl 10.000 dolara ulaşmak için Ethereum’un %150’den fazla yükselmesi gerekecek. Bu da kripto para biriminin piyasa değerini 720 milyar doların üzerine çıkaracak. Karşılaştırıldığında, Bitcoin’in piyasa değeri şu anda 900 milyar doların biraz altında.

Peki Ethereum’un bu tür bir kazanç sağlaması için ne gerekiyor?

ETH’yi yükseltebilecek unsurlar

İlk belirgin potansiyel katalizör, yolda olan büyük Ethereum 2.0 yükseltmesi. Blockchain’in ana ağının işaret zinciri ile birleştirilmesinin 2022’de tamamlanması bekleniyor. Bu da Ethereum’u iş kanıtı modelinden hisse kanıtı modeline tamamen geçirmiş olacak.

Ethereum Blockchain’inin benimsenmesinde yaşanabilecek önemli bir artış da ETH’yi 10.000 doların üzerine taşıyabilir. Ethereum zaten akıllı sözleşmeler için en yaygın kullanılan Blockchain konumunda. Gelecek yıl çok daha fazla geliştiriciyi çekeceğini hayal etmek zor değil.

Ethereum’un en iyi rakipleri için kötü haberler de tam olarak bu yükseltme ile alakalı. Örneğin, Cardano veya Solana tarafından büyük bir güvenlik ihlali veya uzun süreli kesintiler yaşanırsa, geliştiricileri Ethereum’a geçmeye teşvik edebilir.

ETH’ye engel olabilecek unsurlar

Ethereum fiyatının gelecek yıl 10.000 dolara yükselmesinin önüne geçebilecek de pek çok şey var. Birincisi, kripto para birimleri için genel hissiyat güçlü kalmak zorunda. Piyasanın genelinde satışlar görülmesi halinde Ethereum fiyatı da çökebilir.

Ethereum 2.0 yükseltmesinin parça zinciri aşaması 2022’den 2023’e ertelenmişti. Yükseltmedeki herhangi bir büyük gecikme, Ethereum’un yeni yılda önemli ölçüde yükselmesini engelleyebilir.

Yükseltme ertelenmese bile Ethereum’un diğer Blockchain’lere zemin kaybetme olasılığı da var. Diğer Blockchain’ler de akıllı sözleşmeleri destekliyor, ancak çok daha hızlı işlem hızları ve çok daha düşük gaz ücretleri sunuyorlar.

Ethereum platformunun büyük bir güvenlik ihlali veya uzun teknik sorunlar yaşadığı senaryoyu da gözden kaçırmamak gerek. Daha birkaç ay önce Ethereum yazılımındaki bir hata işleri hayli zora sokmuştu. Bu ilk değildi ve son da olmayabilir.

Sonuç ne?

Peki Ethereum’un 2022’de gerçekten 10.000 dolara ulaşma şansı nedir? Olasılıkların hepsi maalesef bunu desteklemiyor.

2015’teki lansmanından bu yana, Ethereum iki yıl hariç tüm yıllarda %160’tan fazla kazanç sağladı. Tarihsel olarak konuşursak bu, kripto para biriminin hedef seviyeye ulaşma ihtimalini oldukça yüksek kılıyor gibi görünebilir. Ancak bir kripto para birimi ne kadar büyürse hızlı büyümesi o kadar zorlaşır.

Ancak Ethereum için etkileyici bir yıl görme ihtimalimiz de kesinlikle mevcut. Milyarder Mark Cuban, üzerine yeni uygulamalar inşa edildiğinden Ethereum ağının 2022’de bir “canavar” olacağını tahmin ediyor. Haklı olabilir de, olmayabilir de… Yine de Ethereum uzun vadede yatırımcılar için sağlam getiriler sağlayabilir.

Bu arada tanınmış bir analist de bu konuda fikrini paylaştı. Ethereum 2022’de ne kadar olacak? sorusunun yanıtı için bu yazımızı kaçırmayın.

fool


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin