Enflasyon rakamları sonrasında kara bulutlar piyasadan çekilecek mi?

Enflasyon rakamları sonrasında kara bulutlar piyasadan çekilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) fiyatı, ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu’nun Kasım ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerini yayınlamasının ardından fırladı. ABD’de TÜFE, Ekim ayındaki %7,7’den %7,1’e düştü. Kasım ayı için beklenen TÜFE verisi %7,3 oldu.

İki gündür piyasalarda yaşanan stresin ardından gelen enflasyon verisi biraz daha rahatlama yaşattı. Ancak kara bulutların bitip bitmediği henüz bilinmiyor. Bunun nedeni ise Fed’in faiz açıklaması ve Binance’ın yaşadıkları piyasayı çalkaladı.

Bitcoin (BTC) fiyatı, enflasyon verilerinin ardından %3’ün üzerinde ralli yaptı. Son 24 saat içinde, BTC fiyatı 16.944 $’dan %6 artışla 17.905 $’a ulaştı. İşlem hacmi %25’in üzerine çıkarak yatırımcıların katılımını gösteriyor.

Enflasyon verileri kripto varlıkları harekete geçirdi

Bitcoin ve kripto fiyatları, Kasım ayı için beklenenden düşük ABD enflasyon verilerinin ardından yükseldi. Kripto hisse senetleri, ABD hisse senedi vadeli işlemlerine paralel olarak yükseldi.

Bitcoin, bugün ABD TÜFE verilerinin yayınlanmasından kısa bir süre sonra 18.000 dolara doğru fırladı. Haberlerin ardından Ether %6 yükseldi ve yaklaşık 1.327 dolardan işlem gördü. Binance’in BNB tokeni, para çekme sorunları tokeni engellemeye devam ettiğinden, bilgilerde çok az değişiklik oldu. Dogecoin ve Ripple’ın XRP’si %4’ün üzerinde yükselirken, Cardano’nun ADA’sı %1,7’ye ulaştı.

CME’nin FedWatch aracına göre, faiz oranı trader’ları yarın FOMC tarafından 50 baz puanlık bir artış için %81 şansla fiyatlanıyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin