En eski Bitcoin madencisi kim? İşte sorunun yanıtına dair ipuçları…

En eski Bitcoin madencisi kim? İşte sorunun yanıtına dair ipuçları…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin madencilik işlemleri çıktığı günden bu yana her zaman gündem oldu. Madencilik ile beraber ortaya çıkarılan BTC’lerin oluşması varlığı daha da değerli yaptı. Farklı ülkelerde yürütülen Bitcoin madencilik faaliyetleri, artık kurumsallaşma yoluna gitti.

Kurumsal mandeciler ise en uygun ülkelerde madencilik yapmayı tercih ediyor. Bu yüzden Kazakistan, Amerika, İran gibi bölgeler daha çok tercih ediliyor. Son haberlerde ise Rusya’nın savaştan dolayı ilgi gördüğü aktarıldı.

Rusya’nın özel kripto madenciliği ekipmanı pazarı, son birkaç aydır düşük fiyat etiketlerinden etkilenen alıcılarla yüksek talep görüyor. Rus uzmanlar ayrıca, büyük yabancı şirketler sektörden ayrıldıkça kullanılmış kripto para basma donanımı arzında bir artış olacağını tahmin ediyor.

Diğer yandan gizemli bir Bitcoin madencisi, Ocak 2009 tarihli en eski faaliyete başlayan konumda olduğunu gösterdi.

En eski Bitcoin madencisi ortaya çıktı

‘En eski Bitcoin madenciliğine kim?’ Sorusunu çoğu insan merak etmiştir. Bununla ilgili bir Bitcoin madencisi ortaya çıktı. En eski Bitcoin forumlarından biri olan bitcointalk.org, Bitcoin logosunun ve ödeme sisteminin oluşturulmasıyla ilgili tartışmalar devam ediyor.

Bitcointalk.org forumunun meraklı bir üyesi, geçtiğimiz günlerde ilk günlerden Bitcoin madencilerini belirlemeye çalıştı. İsimsiz bir üye, Bitcoin ortaya çıktıktan sadece bir hafta sonra, Ocak 2009’a kadar uzandığına dikkat çekti.

Daha ilginç olanı ise 26 Kasım 2022’de OneSignature takma adıyla yeni oluşturulan bir hesap tarafından gönderilmiş olması gizemi artırıyor. Oluşturulma amacının yalnızca en eski Bitcoin madencisi olduğunu göstermek için teyit ediyor. Kullanıcı adını daha derine incelediğimizde, Ekim 2009’da oluşturulmuş korumalı bir Twitter hesabını gösteriyor.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin