Emtialar, Bitcoin karşısında değerlenmeye devam ediyor

Emtialar, Bitcoin karşısında değerlenmeye devam ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Rusya-Ukrayna savaşı ekonomik verileri fazlasıyla etkiledi. Bu krizde en çok etkilenenler ise hisse senetleri ve kripto varlıklar oldu. En fazla kazanan ise emtialar. Krizin hat safhaya ulaştığı şu günlerde yatırımcılar güvenli liman olarak emtiaları tercih etti. Ayrıca uygulanan ambargo ve yaptırımlar bazı emtiaların fiyatını artırdı.

Avrupa Birliği’nin (AB), Ukrayna’daki savaşın kötü etkileri ve Rusya’ya uygulanan yaptırımlar nedeniyle tahvil çıkaracağını açıklamasının ardından Bitcoin ve diğer büyük kripto para birimleri Salı günü sessiz kazançlar gösterdi.

Gelirlerin enerji ve savunma harcamalarını finanse etmek için ayrılacağı söylenen teklif, AB üyelerini finanse etmek için önümüzdeki hafta hazır olabilir.

Teklifin raporları, Avrupa hisse senetlerini yukarı itti. Almanya’nın DAX endeksi %0.7 yükseldi ve Stoxx Europe 600 endeksi %0.5 arttı. S&P 500 vadeli işlemleri %0,38 artışla açılırken, gümüş vadeli işlemler dünkü %2,68 artışla devam etti.

Kripto varlıklar yine oynak seyir izliyor

Bitcoin, ikinci gün 38 bin doların üzerinde kaldı ve bir hafta önce ulaştığı seviyelerin %12 altında kaldı. Ether son 24 saatte %1.3 kaybetti, diğer varlıklarda büyüme ise Binance Chain’in BNB’sinde Terra’nın LUNA’sında %1’den %3.1’e yükseldi. Avalanche’ın AVAX ve XRP’si aynı zaman diliminde %1 kayıp gördü.

Emtialar revaçta: Nikel ve petrol artıyor

Emtialar dediğimizde aklımıza ilk olarak altın gelir. Altının hem ONS hem gram tarafında hareketlilik var. Uzun süre sonra altın ONS alanında 1.900 doları kırdı. Diğer yandan petrol rekor peşinde gitmek istiyor. 

Pazartesi günü Brent ham petrolü, Rus yaptırımlarının petrol ithalatını sınırlayacağı endişesiyle varil başına 122 doları aştı. Rusya önde gelen bir üretici ve ülkenin diğer batılı devletler tarafından uygulanan yaptırımlara uyması halinde Almanya’ya doğal gaz tedarikini keseceğini söyledi. BBC’ye göre AB, gazının yaklaşık %40’ını ve petrolünün %30’unu Rusya’dan alıyor.

Londra Metal Borsası, sözde kısa süreli bir sıkışmanın metal fiyatlarını Asya’nın erken saatlerinde 101.000$’lık rekor seviyeye çekmesinin ardından nikel ticaretini askıya aldı. Nikel, son birkaç yılda kripto para birimleriyle birlikte büyüyen bir sektör olan elektrikli araç akülerinde önemli bir bileşendir.

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin