El Salvador, Bitcoin destekli düşük faizli kredi sistemi kurmak istiyor
El Salvador, Bitcoin destekli düşük faizli kredi sistemi kurmak istiyor

El Salvador, yıl bitimine yakın son bombayı patlattı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Latin Amerika ülkesinde 2021 yılı dolu dolu geçti. Eylül ayından bu yana ses getiren projelere imza atan El Salvador, son bir hamle daha yaptı. Ülkenin Devlet Başkanı Nayib Bukele, yaptığı duyuruda BTC ile hizmet ağlarını genişletti. Yeni model ile birlikte ülkenin daha iyi kalkınacağı düşünülüyor. 

Bitcoin’i yasal bir ihale haline getiren dünyanın ilk ülkesi El Salvador, şimdiden faydalarını görmeye başladı. Başkan Nayib Bukele, BTC karlarını kullanan yeni hastane ve okulları duyurduktan sonra yeni bir ulusal stadyum inşa edeceklerini duyurdu. Bukele, yeni modern stadyumu Twitter üzerinden duyurdu. 

Devlet Başkanı Bukele, 30 yıllık mevcut stadyumun yerine yeni altyapı inşaatının önümüzdeki yıl başlayacağını açıkladı. Yeni Fifa yönergelerine uygun olarak toplam 50.000 kapasiteye sahip olacak. Stadyum için Çin ile anlaşma sağlandı. Nayib Bukele yapın anlaşmayı ise önemsiyor. Bunu “Çin ve El Salvador halkları arasındaki dostluğun bir örneği” olarak görüyor.

Nayib Bukele

Eleştirilere rağmen El Salvador, Bitcoin konusunda ilerliyor

El Salvador, BTC’yi Eylül ayında yasal bir ihale haline getirdiğinden bu yana bir dizi gelişme yaşadı. Dünya Bankası ve IMF’nin kullanımına karşı ciddi uyarılarına maruz kaldı. Ancak buna rağmen küçük Orta Amerika ülkesi düşüncülerin yanlış olduğunu kanıtladı. 

Batı medyası ve devletler, El Salvador’un BTC’yi benimsemesinin ardından bir dizi protestoyla karşı karşıya kalmıştı. Bunun kitlelerin görüşünü dikkate almadan yalnızca Başkan tarafından verilen bir karar olduğu iddia edilmişti. Ancak Bukele, protestoların çoğunluğunun muhalefet tarafından düzenlendiğini ve gerçek insanların Bitcoin’in avantajlarından yararlandığını iddia etti.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin