IMF, 'Bitcoin City' duyurusunun ardından El Salvador'u yine uyardı
IMF, 'Bitcoin City' duyurusunun ardından El Salvador'u yine uyardı

El Salvador Başkanı Bukele: Bitcoin talebi ABD dolarına olan talepten fazla

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – El Salvador Başkanı Nayib Bukele Bitcoin satın almak için ABD doları kullanıldığını açıkladı. Orta Amerika ülkesi El Salvador Bitcoin yasal para olarak kabul edilmesinden bir ay sonra halkın büyük yüzdesinin dolarlarını BTC’ye çevirdiğini açıkladı.

El Salvador’un kurum içi kripto cüzdan uygulaması Chivo, Nayib Bukele tarafından yayınlanan bir tweette tek bir günde toplam 3.069.761,05 ABD dolarına ulaşan yaklaşık 24.076 havale olduğunu yazdı.

Ek olarak, Başkan Bukele, Salvadorluların USD nakitlerinin daha fazlasını Bitcoin’e dönüştürme oranının, ülke genelinde dağılmış 200’den fazla Chivo BTC ATM’sinde cüzdanlarından çektikleri orandan çok daha fazla olduğunu söyledi.

Bazı eleştirmenlerin iddialarının güvenilirliğini sorgulayan Bukele medya kuruluşların araştırmalarını bağımsız bir şekilde yapmaları ve doğrulamaları gerektiğini söyledi.

Herhangi bir medya kuruluşu, ATM’leri ziyaret ederek bunu bağımsız olarak onaylayabilir.

Bitcoin benimseme yolculuğunun başlarında, El Salvador ve başkanı, kararın ülke ekonomisine zarar vereceğini savunan eleştirmenler tarafında büyük tepki aldı. Üst düzey ekonomistler bile Başkan Bukle’ye sert eleştirilerde bulundu.

Gelen tepkilere rağmen El Salvador Bitcoin’i yasal para kabul etme politikasından vazgeçmedi. Kripto para birimine olan ilgideki artış, başlangıçta yasadan memnun olmayan Salvadorluların yaklaşık %70’inin duygularındaki değişikliğin açık bir göstergesi olarak görülüyor.

Şu anda, Chivo cüzdanını kullanan El Salvador nüfusu, yerel banka hesaplarına sahip olanlardan önemli ölçüde daha fazla her geçen gün katılıma teşvik ediyor. Ayrıca, ülkede Bitcoin kullanan kişilere yakıt alımlarında indirimler de dahil olmak üzere bazı temel faydalar sunuyor. El Salvador’daki yabancı yatırımcılar da Bitcoin yatırımlarından elde ettikleri kârlar vergilendirmediği için yasadan yararlanıyor.

Son olarak birkaç gün önce Başkan Bukele, yönetiminin büyük bir evcil hayvan hastanesi inşa etmek için Bitcoin yatırımından elde edilen kârı kullanacağını açıkladı.

Bu yazı ilk olarak cryptopotato.com’da yayınlandı.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin