Dolar, Türk Lirası karşısında yeniden güç topladı

Dolar, Türk Lirası karşısında yeniden güç topladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Haftanın ilk iş gününde Amerikan Doları yeniden değerlendi. Türk Lirası haftaya değer kaybederek başlangıç yaptı. Kırılması zor olarak gösterilen 14 seviyesi artık geçildi. Gün içinde USD/TRY kuru 14.75 noktasına kadar geldi. TCMB ise dördüncü kez dövize müdahale etti. Yaklaşık olarak 14 gün içinde 4 önemli müdahale olarak göze çarptı.

Doların ateşi bir türlü inmiyor. Her seferinde biraz daha yükselen dolar, yeni zirvelere yelken açıyor. Ekonomi alanında yaşanan bu gelişmeler reel piyasayı daha fazla etkiliyor. Ticaret ile uğraşan ve yatırım yapan kesim oluşan belirsizlikten dolayı karamsar.

Gündemin bu kadar yoğun olduğu tarafta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ise döviz piyasasına müdahalelerde bulunuyor. 1 Aralık’tan bu yana dördüncü kez piyasayı dizginlemeye çalıştı. Bugün yapılan müdahalenin bilançosu ise 2,5 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

Doların ateşi her geçen gün artıyor
Dolar, Türk Lirası karşısında yeniden güç topladı 1

Doların ateşi her geçen gün artıyor

13 Aralık Pazartesi gününe USD/TRY paritesi 13,83 seviyesi nden başlangıç yaptı. Öğlene doğru ise yeni bir zirve gerçekleştirdi. Bu zirve ile tüm zamanların en yüksek seviyesi görüldü. Son 2 aya baktığımızda ise USD/TRY kuru ciddi bir ralliye imza attı.

Küresel piyasalarda ABD Dolar Endeksi sakin bir seyir izlemişti. Ancak Türk Lirası karşısında dolar hareketli bir gün geçirdi. Yapılan müdahalelerin boyutu ciddi olmasına rağmen yine de oynaklık bitmedi.

USD/TRY kuru 8 Eylül’den bu yana yüzde 75’lik bir artış gösterdi. 8 Eylül’de 8,33 seviyesinde olan Türk Lirası bugün itibarıyla 15.60 seviyesine kadar ilerledi. Bazı borsa ve işlem yerlerinde 15,75 seviyesine kadar çıktı.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin