Dolar uçtu TCMB, yeniden müdahale etti!

Dolar yerinde durmuyor: TCMB, yeniden müdahale etti!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Haftanın son işlem gününde USD/TRY kuru yeniden harekete geçti. 14 liraya kadar gitmeye çalışan dolar müdahaleler ile baskınlanıyor. Türkiye’de ekonomi tehlike çanları çalarken, vatandaş tedirgin bekleyişini sürdürüyor. TCMB ise bugün yeni bir müdahale ile döviz baskılamaya çalıştı.

Kasım ayından bu yana USD/TRY paritesinde ciddi bir yükseliş var. Bu yükseliş faiz indirimiyle birlikte yeni zirvelerini yaşamaya başladı. Birçok ekonomist 10 lira son sınır olacağını düşünürken, birden USD/TRY kuru soluğu 14 lira seviyesinde aldı.

TCMB; Eylül, Ekim ve Kasım aylarında faiz indirme politikası uyguladı. Özellikle Eylül ve Ekim aylarında 300 baz puan indirim yapılması piyasası ciddi şekilde sarstı. Merkez Bankası, Kasım ayında da faiz politikasından vazgeçmedi. Bu sefer ise 100 baz puan indirime gitti. Yapılan faiz indirimden sonra dolar kurunda sert hareketler yaşandı.

TCMB, üçüncü kez piyasaya dokundu

TCMB, üçüncü kez piyasaya dokundu

Yükselen kur artışı ve oynaklık, insanları fazlasıyla rahatsız etti. Kur oynaklığından dolayı sağlıklı piyasa bir türlü oluşmadı. TCMB ise sert dalgalanmanın önüne geçebilmek adına 10 gün içinde üçüncü kez döviz müdahalesi yaptı.

Geçtiğimiz hafta TCMB iki kere dolara müdahale etmişti. Yaptığı ilk müdahalede dolar kuru 12,5 seviyelerine kadar çekilmişti. Ancak alıcıların kuvvetli olması fiyatı eski seviyeye tekrar getirmişti. Bugün yapılan müdahale ise ikinci müdahalenin aynısı oldu.

Yapılan müdahale etkisini az gösterdi. Anlık bir gerileme hareketi geldi. Ancak USD/TRY kuru yeniden 13,90 seviyesini gördü. Haftayı 14 lira üstünde kapatması an meselesi.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin