DOGE fiyatı 0,086 dolara düşebilir

Dogecoin yatırımcıları dikkat! DOGE fiyatı 0,086 dolara düşebilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – DOGE fiyatı, hayati bir seviyede olduğu için hafif hareket etmeli çünkü bir çöküş dik bir düzeltme aşamasına neden olabilir. Böyle bir çöküş, DOGE’yi en son 2021 boğa koşusunun başlangıcında görülen seviyelere geri götürebilir. Bu nedenle, DOGE yatırımcılarının önümüzdeki günlerde şaka tabanlı kripto paraya çok dikkat etmesi gerekiyor.

DOGE fiyatı düşüş eğilimi gösteriyor

Dogecoin fiyatı 13 Aralık’ta %7 düştü ve 0.16 doların altında bir günlük kapanış üretti. Bu düşüş, 23 Nisan’dan bu yana DOGE fiyat hareketini yükselişte tutan 0.16 dolar destek seviyesinin bir çöküşüne işaret ediyor.

Son fiyat hareketi, bu bariyerin bir direnç seviyesine çevrildiğini gösterdi ve teorik olarak büyük bir çöküş potansiyelini tetikledi. 2021 için hacim profili, 0,086 dolar ve 0,078 dolar bariyerleri dışında hiçbir destek seviyesinin böyle bir çöküşü tutamayacağını gösteriyor. Böyle bir çöküş yaşanırsa DOGE fiyatında %45 ila %50 arasında bir düşüş yaşanabilir.

Bu nedenle, 0.16 dolarlık dayanağın son kırılması, şüphesiz, düşüş eğiliminde yaşanan bir gelişmedir. Daha yüksek bir seviyenin ayarlanamaması, DOGE’yi bekleyen potansiyel düşüşü daha da doğrulayacaktır. Dogecoin, aşırı bir düşüş dönemine girerse 0.057 dolardaki kontrol noktası (POC), düşüş trendini tersine çevirmek için en iyi engel olarak hizmet edebilir. Böyle bir senaryoda DOGE, mevcut konumundan değerinin %63’ünü kaybettikten sonra yeniden test etmeye başlayabilir.

DOGE fiyatı
DOGE fiyatı (1 günlük)

Zincir üstü ölçümler, DOGE’ye olan ilginin azaldığını ortaya koyuyor

Dogecoin fiyatının acımasız bir satışa tanık olabileceğinin ikinci nedeni, zincir üstü (on-chain) perspektifinden geliyor. Dogecoin fiyatı için acil destek seviyesi 0,16 dolar ile 0,056 dolar arasında değişmektedir. Burada, kabaca 325.740 adres, ortalama 0.073 dolar fiyatla 2.76 milyar DOGE satın almıştı.

İlginç bir şekilde, bu seviye teknik açıdan hacim profili aracılığıyla elde edilen seviyelerle örtüşmektedir. Bu, penetrasyonu DOGE’nin piyasa değerinde önemli bir kayıp görebilecek olan 0,16 dolarlık destek tabanının bir kırılma seviyesi olarak önemini daha da pekiştiriyor.

DOGE GIOM

DOGE blok zincirine katılan yeni adreslerin sayısı 16 Nisan’da 159.390’dan 13 Aralık’ta 22.090’a düştü.

Yeni adreslerdeki bu %86’lık düşüş, yatırımcıların Dogecoin’den uzaklaştığını ve mevcut DOGE fiyatına ilgi duymadığını gösteriyor.

Dogecoin aktif adres sayısı
Dogecoin yeni adres sayısı

Dogecoin’in düşüş ihtimali için bir diğer önemli gösterge, 100.000 ABD Doları veya daha fazla olan büyük işlemlerde yaşanan %85’lik düşüştür. Ağa katılan yeni adreslerin aksine, bu zincir üstü ölçüm, yatırımcıların kalitesindeki düşüş hakkında fikir veriyor.

16 Nisan’da 11.050 olan büyük işlem sayısı 13 Aralık itibariyle 1.560’a düştü bu da DOGE fiyatının büyük bir satış görebilecek olmasının üçüncü nedeni. Bu endeks, balinalardan veya yüksek net değerli yatırımcılardan gelen yatırım ilgisi için bir vekil görevi görür. Bu büyük para transferlerinin %85 oranında düşmesi, katılımcıların Dogecoin fiyatı ve performansında düşüşte olduğu anlamına geliyor.

Yeni adreslerde ve büyük işlemlerde yaşanan büyük ölçekli düşüşün nedeni, yeni bir meme parası olan Shiba Inu’nun ortaya çıkması olabilir.

DOGE’den farklı olarak, SHIB, kalitesini üstün bir yatırım varlığı olarak göstererek, bugüne kadar %41.054 oranında ralli yaptı. Çekiciliği ve sunduğu getiriler nedeniyle, yatırımcıların birçok nedenle Shiba Inu’yu satın alacağı tahmin edilebilir.

Dogecoin büyük işlem sayısı
DOGE’de gerçekleşen büyük işlemlerin sayısı

Öte yandan, DOGE fiyatı 0.16 dolar destek seviyesinin üzerine çıkarsa, yatırımcılar rahat bir nefes alabilir. Artan satın alma baskısının DOGE’yi 0,215 doların üzerinde bir günlük kapanış yapmaya ittiğini varsayarsak, daha yüksek bir zirve yaratacak ve düşüş tezini geçersiz kılacaktır.

Bu durumda, yatırımcılar FOMO’nun Dogecoin fiyatını yükselmeye devam etmesini ve 0.30 dolarlık engeli yeniden test etmesini bekleyebilirler.

fxstreet


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin