Crypto.com sosyal sorumluluk kuruluşu Water.com'a önemli miktarda bağış yaptı!
Crypto.com sosyal sorumluluk kuruluşu Water.com'a önemli miktarda bağış yaptı!

Crypto.com sosyal sorumluluk kuruluşu Water.org’a önemli miktarda bağış yaptı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Hollywood yıldızı Matt Damon’ın kurucu ortağı olduğu kâr amacı gütmeyen kuruluş Water.org, 2009 yılından bu yana gelişmekten olan ülkelere güvenli, uygun maliyetli içme suyu sağlamayı amaçlıyor. Bugün Water.org, devam eden çabalarına fon ve farkındalık sağlamak amacıyla Crypto.com ile yeni ortaklık anlaşmasını duyurdu.

2016 yılında kurulan Crypto.com en hızlı büyüyen uluslararası kripto para platformlarından biri haline geldi. Yeni ortaklıkla birlikte Crypto.com, Water.org’a 1 milyon dolar değerinde fon sağlayacak. Ayrıca küresel lider 10 milyondan fazla Crypto.com kullanıcısını teşvik etmek amacıyla girişimler başlatıyor.

Damon, ortaklıkla yapılan bağışın önemli bir miktar olduğunu ve vakit kaybetmeden çalışmalar için kullanacaklarını ifade etti. Ortaklık için heyecan duyduğunu söyleyen Damon, Forbes ile gerçekleştirdiği röportajda ilk olarak şunları söyledi:

Crypto.com, bize işbirliği için ulaştığı zaman Water.org’un hedefleriyle uyumlu olduklarını farkettim, çünkü çalışmalarımız finansal çözümler üzerine kurulu. Sosyal amaçlı yapılan ve insanların sorunlarını çözmelerine yardımcı olma yönüyle uyumlu olan ve gelecek vadeden bir kuruluşuz. Ortaklık için heyecan duyuyoruz.

Water.org, Gary White, Matt Damon ve ekibi kuruluşun ilk gününden bu yana küresel su krizini sonlandırmak için çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Damon Forbes ile gerçekleştirdiği röportajında 2012 yılında bir milyon kişiye temiz su ulaştırdıklarını ve şimdilerde neredeyse 40 milyon insana temiz suyla buluşturduklarını belirtti.

2012’ye kadar bir milyon insana temiz su ulaştırdık. Şimdilerde ise 40 milyon insana temiz su sağlıyoruz. Çalışmalar her geçen gün hızlanıyor. Bağımsız yapılan araştırmalara göre su kredisi dediğimiz, yani mikro krediyle bile 500 ile 700 milyon kişiye ulaşabiliriz. Crypto.com, bize önemli miktarda bir bağış yaptı ki bu inanılmaz. Reklamlardan kazandığım paranın tamamını Water.org’a aktarıyorum. Yaptığımız şeyle ve Crypto.com ile olan bağlantısıyla gerçekten gurur duyuyoruz. Çünkü bu insanlara daha fazla güç vermekle ilgili önemli bir ortaklık.

Dünyanın birçok yerindeki insanlar temiz su elde etmek için zorlanmamış görünüyor. Yine de Damon ve Water.org ekibine göre dünyada kaliteli su sistemlerine erişimi olmayan ve sınırlı kalan yerler var. Bu yüzden Damon’a, gelişmiş ülkelerdeki insanların küresel su krizi hakkında daha fazla bilgi edinmesi ve farkındalık kazanmaları gerekiyor. Damon dünyadaki insanların bilgileri ve farkındalığıyla ilgili şu yorumu yaptı:

Bu bizim için temel sorun gibi ve mesajlaşmayla ilgili en büyük sorunlarımızdan biri. Batı’dan geliyorsanız ilişki kurmanız oldukça zor. Hiçbir zaman taze su içeceğinden 20 adımdan fazla uzaklaşmadım. Hepimizin güvenilir tesisatçıları var. Bir mutfak lavabomuz var, bir banyo lavabomuz var, tuvaletlerimizdeki su bir milyar insanın erişebildiğinden daha temiz. Bu yüzden, aşmamız gereken ilk engel, bizim kültürümüzde büyüyen insanlara yardım etmek. Bizim amacımız sorunun büyüklüğünü anlamak ve sonra bizim için onları suya yönlendirmek.

Water.org’a katılmanızı umuyoruz. Küçük bir bağış bile önemli katkılar sağlayacak. Yapacağınız bağışın miktarının çok fazla olmayacağını düşünebilirsiniz ama hayatını değiştirdiğiniz kişi için inanılmaz bir değeri var.

Covid 19 salgınıyla birlikte Water.org da zorluklarla karşılaştı. Salgından bu yana suyun ne kadar önemli olduğu bir kez daha anlaşıldı. Water.org’un hayat kurtaran kaynakları ulaştırdığı gelişmekte olan bölgeler, pandeminin en zararlı etkileriyle karşılaştı.

Damon şu sözlerle devam etti:

Covid gerçeği ortaya çıktığı zaman ilk söylenen şeyi hatırlayın. Ellerini yıkamaktı, değil mi? Ellerimizi yıkamak için güvenli suya erişimimiz olduğunu kabul ettik. Bir milyar insan için ise durum böyle değil. Bir de buna, toplanma noktalarında oluşan su kuyruklarını da ekleyin. Bu onların sağlığını riske atıyor. Covid pandemisi bizim için çok büyük bir yıkım oldu ve olmaya devam ediyor.

Damon ayrıca, Water.org’un ihtiyacı olan insanlara ve yerlere güvenli su getirmek için tek engelin Covid-19 pandemisi olmadığının farkında.

İklim değişikliği bizim için büyük bir sorun çünkü yaptığımız birçok işin üzerinde önemli bir tehdit. Ancak iklim krizinden en fazla etkilenenler yoksul insanlar olacak. Bu bizim için endişe verici.

Damon, annesi Nancy’ye başkalarına yardım etme konusundaki gayretine borçlu olduğunu söylüyor. Damon 1980’lerin sonlarında annesiyle birlikte yaptıkları seyahatleri bir hediye olarak nitelendiriyor. Gelişmekte olan ülkelere yaptıkları ilk ziyaretler sırasında, Damon, yoksulluğun ve temiz içme suyuna erişilememesinin bir topluluk üzerinde yaratabileceği yıkıcı etkilere tanık oldu.

Water.org Co-Founders Matt Damon and Gary White visiting a town in India.
Water.org kurucu ortağı Matt Damon ve Gary White, Hindistan’da bir kasaba ziyareti.

Annesinin izinden giden Damon çocuklarına da yaşamlarını sağlıklı şekilde sürdürebilmeleri için önemli konuları aşılamaya çalışıyor. Röportajın sonunda Damon’a Water.org’a olan taahhütlerini, Hollywood projelerini ve ailesiyle ilgili önceliklerini aynı anda nasıl dengeleyebileceği soruldu.

Bunlar, gerçekten hayatımı oluşturan üç bölüm. Hayatımın bu bölümleri, bir şekilde birbirine katlanıyor. Water.org için bir geziye çıkacaksam, çocuklarım artık onları da yanımda götürebileceğim yaşta. 15 yaşındaki çocuğumu Filipinler’e götürdüm, en büyük kızımı Endonezya’ya götürdüm. Çocuklarıma yaptığımız işle tanıştırmaya ve içinde yaşadıkları dünyaya ve yerlerinin neresi olduğuna dair bir ilişki kurdurmaya başladım. Water.org, günlük işim ve ailem arasında olan üç şeyle vakit geçirmekten mutluyum.

Bu link üzerinden crypto.com uygulamasını indirip kullanabilirsiniz.

forbes

___________________________

Kripto Para Haber, yazıda geçen bilgilerden ve ilgili ürün ya da hizmetlerle ilgili hasar, kâr-zarar ya da kayıptan sorumlu değildir. Kripto Para Haber, yazıda adı geçen şirket, ürün ya da hizmetle ilgili okuyucuların özen göstererek kendi araştırmalarını yapmalarını önerir.

Sponsorlu makaleleriniz için iletişime geçebilirsiniz / contact us

___________________________

işletim sistemi lisansı satın al

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin