Gayrimenkul sektörüne bambaşka bir bakış açısı getirmeye hazırlanan CPROP firması, dünya çapındaki emlak portallarıyla entegre edilmiş olan ürünü, Blockchain destekli gayrimenkul işlem yönetim sistemini hayata geçiriyor.
CPROP’un ilk ürünü olacak olan sistem, alıcı, satıcı ve ilgili servis sağlayıcılarının (emlakçı, avukat, denetçi, vb.) kullanımına izin veren mevcut emlak portalları ve aracı şirket web siteleriyle bütünleşen Blockchain destekli bir gayri menkul işlem yönetim sistemi olarak, taraflar arasındaki anlaşmaların şeffaf ve güvenli bir şekilde gerçekleşmesini sağlayacak.
CPROP’un Blockchain destekli iş akışı yönetim sistemi, gelir fırsatlarını artırırken gayrimenkul işlemlerine eşi görülmemiş düzeyde bir güven sağlamayı hedefliyor. Şöyle ki CPROP, dünya çapında emlak portalları ile planlı bir entegrasyon içinde olacaktır. Böylece firma, gayrimenkul alıcıları için, uzun mesafeli işlemlerle ilgili endişeleri, Blockchain onaylı belgeler, akıllı sözleşme vekaletleri, süreç otomasyonu ve kullanıcı tarafından derecelendirilen hizmet sağlayıcılarını seçmek gibi seçenekler sunarak ortadan kaldırmayı amaçlıyor.
Şirket misyonunu, küresel emlak endüstrisinde sorunlu olarak kabul edilen noktalara hitap eden Blockchain destekli çözümler geliştirmek ve sunmak olarak belirlemiştir.
CPROP, tüm dünyadaki emlak pazarına hitap etmeyi hedefliyor
CPROP tarafından sunulan ürün, uzun mesafe (yurt içi) ve sınır ötesi gayrimenkul işlemleri için sektörel sorun olarak kabul edilen işlemlere hitap ediyor. CPROP’un sunduğu bu ilk platform, işlemlerin karmaşık, yasal olarak yoğun ve masraflı olduğu Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleşen emlak işlemleri için özel olarak tasarlandı. Ancak ürün, ABD dışındaki diğer ülke içi ve ABD dışı sınır ötesi işlemler de dahil olmak üzere tüm diğer pazar segmentlerine kolayca uyarlanabilir.
CPROP tarafından geliştirilen ürün aşağıda genel olarak sıralanan sektörel sorunlara çözüm getirmek amacıyla geliştirilmiştir.
Şeffaflık eksikliği
Bir gayrimenkul alım satımında tarafların, yapılan işlemin durumunu ve sürecini gerçek zamanlı olarak şeffaf bir şekilde görememesi durumunda, işlemlerdeki kritik noktalar gözden kaçabilir ve eksik kalabilir. Bu durum ise alım satım işlemlerinin uzamasına neden olur.
Zaman alan, doküman ağırlıklı, genel olarak çevrim dışı yapılan ayrıntılı inceleme sürecinin işlemlerin uzamasına neden olması
Komisyoncular genellikle işlem süreçlerinin izlenmesi ve düzenlenmesinde gözetim eksikliği yaşarlar. Çoğu zaman, aracılık faaliyetinde bulunan kişiler, her bir kurum tarafından hangi faaliyetlerin gerçekleştirildiğine dair çok az bilgi sahibidir. Aynı zamanda komisyoncular, işlemlerin başarıyla tamamlanması için kritik olan çeşitli dosya ve belgeler üzerinde çok az kontrole sahiptirler.
Yapılan işlemlerde taraflar arasında veri koordinasyon eksikliği olması
Birden fazla kişi ve şirket, tek bir işlemde yer aldığında, bilgi, birden çok tarafa işlemlerin başından sonuna kadar defalarca dağıtılır. Bu durum yanlış anlaşılmaya, yanlış yönlendirilmeye ve bilgilerin yanlış kullanılmasına neden olabilir.
Uzakta bulunan hizmet sağlayıcıların bilinirlik ve güven eksikliği oluşturması
Şehir dışı veya yurtdışı alıcıları, kendi çıkarlarını etkin bir şekilde temsil edebilecek, güvenebilecekleri yerel servis sağlayıcılarını bulma konusunda sorunlar yaşabilirler.
İşlemlerin tamamlanması, dokümantasyon ve tapu işleri konusunda bilinirlik ve güven eksikliği sorunları
Alıcılar genellikle yasa veya emlak işleri konusunda uzman kişiler değillerdir. Bu yüzden bu işlemler hakkında çok bilgisi olmadıkları yasalar çerçevesinde gerçekleştiğinde, alıcılar çok sayıda bilinmeyenle boğuşmak zorunda kalırlar. İşlemler tamamlandığında ise, mülkiyet haklarının güvende olduğunu bilmek isterler.
Emanet ödemelerinin yapılması aşamasında güven eksikliği yaşanması
Özellikle yurt dışı işlemlerde yavaş, pahalı ve şeffaf olmayan finansman mekanizmaları ve ödemeleri olmasından dolayı, güvenilir emanetçi firmalar bulmak zor olabilir.
CPROP firmasının piyasaya sürdüğü ürün, bu yukarıda saydığımız sektör için sorun teşkil eden durumlara çözüm olmak adına geliştirilmiştir. Emlakçılık sektöründe çığır açmayı hedefleyen firmanın ICO süreci ön satışları ise 30 Nisan tarihinde başlayacak olup, 10 Mayıs tarihine kadar sürecektir. Normal ICO süreci ise, 21 Mayıs-10 Haziran tarihleri arasında yapılacaktır. Ön ICO satış sürecinde 0,008 dolar gibi oldukça cazip rakamlardan satışı yapılacak olan tokenler, ICO satış zamanında 0,01 dolardan satılacaktır.
CPROP tarafından sunulan ürün ve ICO detayları hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için şirketin resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Aynı zamanda CPROP’un aşağıda linkleri bulunan sosyal medya hesaplarından da ürün ve ICO süreci hakkında güncel bilgiler edinebilirsiniz.
Telegram – Facebook – Twitter – Linkedin