Çin kripto para sektörüne sıkı düzenlemeler getirmeye devam ediyor.
Çin kripto para sektörüne sıkı düzenlemeler getirmeye devam ediyor.

Çin kripto para ve ICO reklamlarının ülke genelinde gösterimini durdurdu: Yeni yasaklamalar yolda!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin kripto para sektörünü engelleyici politikasını yeni yaptırımlarla sürdürüyor.

Son olarak dünyanın en çok ziyaret edilen web sitelerinden biri olan Çinli arama motoru Baidu ve sosyal medya platformu Weibo, Çin hükümetinin daraltma politikasını takiben bugün itibarıyla kripto para ve ICO reklamlarının gösterimlerini durdurdu.

Sıkı düzenlemeler artarak devam edecek

Ülke çapında uzun süredir devam eden Çin hükümeti ve Çin Halk Bankası’nın, kripto para borsaları ile ICO’lara yönelik baskıcı tutumlarının artarak süreceği biliniyor.

Eylül 2017’de Çin hükümeti, hem ICO’ları hem de kripto para borsalarını yasaklamıştı. Bugün ortaya atılan iddiaya göre ise hükümet, yerli ve yabancı tüm kripto para borsası web sitelerine ülkeden erişimi durduracak.

Çin kripto para ve ICO reklamlarının gösterimini durdurdu

Çin’in bu tutumu pek çok düzenlemeyle hayata geçerken sürerken dünyanın en çok ziyaret edilen web sitelerinden olan Çinli arama motoru Baidu ve mikroblog Weibo’nun, sponsorlu kripto para ve ICO içeriklerinin durdurulduğu bildirildi.

Çince “Bitcoin“, “kripto para” ve “ICO” kelimeleri Baidu’da arandığında bugüne dek görülen sponsorlu içerikler artık arama sonuçlarında yer almıyor.

Baidu sessiz kalırken Weibo’dan doğrulama geldi

Ağustos 2016’da kripto para ve ICO’lara dair sponsorlu içerikleri engelleyen Baidu’nun bu engeli ne zaman kaldırdığı bilinmezken, şirket yetkilileri tarafından son engellemeye dair bir açıklama gelmedi.

Weibo yetkilileri ise kripto paralara dair tüm reklamların platformdan kaldırıldığını doğruladı.

Facebook’un yaptırımlarını anımsattı

Baidu ve Weibo’nun bu hamlesi, geçtiğimiz hafta ICO reklamlarını yasakladığını açıklayan Facebook’u anımsattı.

Reddit’in alt sayfalarından biri olan /r/Bitcoin‘de dönen tartışmalar, bu karara kullanıcıların oldukça olumlu yaklaştığını gösteriyor. Zira son dönemde adeta patlama yaşayan ICO reklamları, Facebook üzerinden yapılan dolandırıcılık faaliyetlerine ön ayak olmuştu.

cointelegraph

 

Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Çin kripto para içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin