Nihan Zeybekci kripto para dünyasına ilişkin yeni uyarılarda bulundu.
Nihan Zeybekci kripto para dünyasına ilişkin yeni uyarılarda bulundu.

Ekonomi Bakanı Zeybekci vatandaşları yeniden uyardı: “Tereddütlüyüz, tuzağa düşmeyin.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Daha önce Bitcoin ile ilgili yaptığı çarpıcı açıklamalarla gündeme gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci kripto para birimlerine ve özel olarak Bitcoin’e tereddütle yaklaştığını söyledi ve vatandaşları tuzağa düşmemeleri yönünde uyardı.

“Arkasında bir kurum, devlet veya muhattap yok.”

Denizli’nin Merkezefendi İlçesi Belediyesi tarafından yaptırılan Bereketler Toplantı ve Sergi Salonu’nun açılış töreninde yaptığı konuşmada ülkenin son yıllarda gösterdiği gelişmeler başta olmak üzere birçok önemli konuya değinen Zeybekci, törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Önceki açıklamaları hatırlatılarak kripto para birimi Bitcoin’in son günlerdeki düşüşü ile ilgili fikri sorulan Zeybekci, şu sözleri sarf etti:

Bitcoin’in varlığı tabii ki bir temele, değere dayanmıyor, arkasında da bir devlet, kurum veya muhatap anlamında kimse yok. Sadece bilgi işleme ve bilgi saklama mantığı üzerine bina edilmiş bir değer üretme olarak yola çıkan bir şeydi.

“Global saadet zinciri izlenimi veriyor.”

Konuşmasına daha önce de ifade ettiği “global saadet zinciri” benzetmesiyle devam eden Zeybekci kripto para sektörüne tüm dünyanın tereddütle yaklaştığını söyledi ve önceki açıklamalarının ardından Bitcoin’in %50’den fazla değer kaybettiğini belirtti:

İlk andan itibaren biz bunun varlığına ve değer kazanmasındaki gerekçesizliğe, tabansızlığa dikkat ederek demiştik ki ‘Global saadet zinciri izlenimi veriyor.’ Buna karşı vatandaşlarımızı uyarmıştık. Dünya da bu konuda tereddütlerini dile getirdi. Bizim mesafeli yaklaşım ve açıklamalarımızdan sonra şu anda yüzde 50’den fazla değer kaybetmiş durumda.

Zeybekci kripto para sektörünün bir tuzak olduğu görüşünde

Önceki açıklamalarında olduğu gibi vatandaşları yeniden uyaran Bakan Zeybekci, dünyanın rezerv para arayışını kripto paralarla karşılamasının mümkün olmadığının altını çizdi:

Vatandaşlarımızı tekrar uyarıyoruz. Şunu unutmasınlar: “Tamahkarla sahtekar birbirini en hızlı bulan ikilidir.” der eskiler. Sakın böyle bir tuzağa düşmesinler, buna dikkat etsinler ama dünyada insanların, ekonomilerin rezerv para talebi ve arayışında olduğu da bir gerçektir. Dünya bunu bir şekilde karşılayacak ama bu kripto paralarla değil.

Nihat Zeybekci’nin önceki açıklamaları güncelden eskiye doğru şu şekilde:

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Bitcoin hakkındaki tutumunu korudu

Bakan Zeybekci Bitcoin hakkında “Aman ha” dedi

Son dakika! Ekonomi Bakanı Zeybekci Bitcoin konusunda uyardı!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin