İflas kaygısı Bitcoin madenciliği yapan şirketi de etkiledi: Hisseler askıda!

Büyük madencilik şirketi olan Argo hisselerinde sert düşüş

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2021 ve 2022 yılının en çok konuşulan olaylarından biri de madencilik faaliyetleri oldu. Artan enerji maliyetleri ve ülkelerin denetimleri artırması süreci zora sokmuştu. Bu nedenle nakit akışı ve varlık satışı piyasayı olumsuz yönde etkilemişti.

Piyasanın olumsuz etkilenmesi en çok bu yol içinde gerçekleşti. Bunun en başlıca sebebi ise yukarıda da belirttiğimiz gibi enerji maliyetleri. Argo Blockchain yaşanılan bu durumlar karşısında nakit sıkışıklığına gitti. Sonucunda da hisse senetlerinde büyük bir düşüş kaydetti.

Argo Blockchain, Bitcoin madenciliği konusunda piyasanın sayılı şirketlerinden biri. İflas ya da borç batağına girmemesine rağmen şirket, artan maliyetlerden çok etkilendi. Tüm bu sebeplerin toplanmasıyla beraber firma olumsuz nakit akışına takıldı.

Argo Blockchain hisselerinde gerileme

Birleşik Krallık’ta listelenen bir Bitcoin madencisi olan Argo Blockchain, bir finansman anlaşmasının düştüğünü gördükten sonra yakın vadede negatif nakit akışıyla karşı karşıya kalabileceğini açıkladı.

Argo, daha önce, Ekim ayının başlarında stratejik bir yatırımcıyla yaptığı abonelik anlaşması yoluyla 24 milyon sterlin (27 milyon $) toplamayı planlamıştı. Bu anlaşma, nakit olarak 3.843 Bitcoin madencilik makinesi satmayı içeren 5.6 milyon dolarlık envanter satışına ek olarak yapıldı.

Argo, önerilen finansman planının suya düşmesiyle diğer seçenekleri araştırdığını söylüyor. Yabancı kaynakların haberine göre kısa vadede şirket için bazı olumsuz etkileri olabilir. Şirket, 

“Argo, daha fazla finansmanı tamamlamada başarısız olursa, Argo yakın vadede nakit akışı negatif hale gelecek ve operasyonları kısması veya durdurması gerekecek.”

Pazartesi günkü duyuru, Bitcoin madencisi için bir dizi kötü haberin sonuncusu. Firmanın hisse fiyatı, duyurunun ardından %50’den fazla düştü.

theblock


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin