Kripto market değerlemesi: Stres artık bitti mi?

Bu hafta kripto piyasası için takip edilmesi gereken önemli gelişmeler…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasası için bu hafta yoğun geçecek. Aslında sadece kripto endüstrisi için değil aynı zamanda küresel piyasalarda bir veriye özellikle odaklanacak. Amerika tarafından açıklanacak olan ÜFE ve TÜFE tüm dünyanın dikkatini çekecek. Bununla beraber kripto piyasası içinde farklı etkinlik haberleri de var.

Küresel çapta hem makro hem de mikro anlama değişiklikler geliyor. Birçok veri için bu ay çok fazla önem taşıyor. Amerika’daki enflasyonun yanı sıra Fed’in açıklayacağı faiz kararı tüm dünyanın merakla beklediği konu. Faiz kararına ortalama 1 hafta varken, bu hafta yine kulakların Amerika’da olacağı veriler beklenecek.

Kripto piyasası için bu hafta takip edilmesi gerekenler

  • Salı

ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) – 15.30

  • Çarşamba

ABD Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) – 15.30

  • Perşembe

Ethereum Merge (Tahmini olarak sabah saat 6’da gerçekleşmesi bekleniyor)

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, Senato Bankacılık Komitesinde Konuşması – 17.00

Kripto piyasası bu hafta 4 farklı önemli veriyi takip edecek. Bunlardan en önemlisi ise Salı günü açıklanacak olan TÜFE yani enflasyon rakamları gösterilebilir.

Kripto para nedir?

Kriptografi teknolojisi kullanılarak şifrelenmiş ve dijital bir cüzdan üzerinde tutulabilen ya da saklanan varlıkların tamamıdır. Geleneksel paralar gibi bir değişim aracı ve alışveriş için kullanılabilir. Kripto paralar genellikle bir merkeze bağlı olmayan elektronik para çeşitidir. 

Altcoin nedir?

Alternatif varlıklar olarak tabir edilen Bitcoin haricindeki her para birimini işaret eden tanımdır. Yani Bitcoin’e alternatif üretilen; Ethereum, Ripple, Cardano, Solana gibi yüzlerce varlık altcoin’dir. Bunların çıkış amacı Bitcoin’e rakip ve alternatif olmaktır.

Kripto para açılış kapanış saatleri ne zaman?

Kripto piyasası dünya geneli baz alındığı açılışı ve kapanışı gece saatlerinde gerçekleştirir. Kripto para açılış kapanış saatleri, TSİ 3’te gerçekleşir.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin