FTX çöküşünden bu yana borsalardan bakın ne kadar çıkış oldu?

FTX Ventures, kripto endüstrisinde tek söz sahibi mi olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – FTX borsası, kripto piyasasında 2022 yılı itibarıyla adını daha da fazla duyuruyor. Endüstri içi yaptığı yatırımların yanı sıra hisse satın alımlar şirketi ön plana çıkarıyor. Ayrıca ayı sezonunda iflas bayrağı çeken şirketleri almak istemesi yatırımcıları düşündürüyor. 

Borsa, fırsattan istifade ederek krizdeki şirketleri ucuz fiyatla satın almak istiyor. Bu hareketler ise kripto içindeki dengelerin değişmesi anlamına gelebilir. Şimdi ise CNBC’nin bildirdiğine göre FTX Ventures, yeni bir hisse satın aldı.

Yabancı basına göre Sam Bankman-Fried’in kripto girişim şirketi FTX Ventures piyasada bir önemli hamle daha yapıyor. Bu sefer ise kripto şirketi SkyBridge Capital’in %30 hissesini satın aldı.

FTX Ventures, kripto şirketinden hisse satın aldı

Her ne kadar piyasanın lider borsası Binance olsa da FTX, attığı adımlar ve yatırımlarla dikkat çekiyor. Borsanın sahibi Sam Bankman-Fried, genç yaşının vermiş olduğu heyecanla projelere gözü kapalı giriş yapıyor.

Şimdi ise satın aldıkları şirket hissesiyle beraber yeni bir fon kullanım imkanı doğabilir. Öyle ki SkyBridge Capital’in, kripto para birimlerine yatırım yapmak ve şirketin bilançosunda tutmak için 40 milyon dolarlık yeni fon kullanacağı bildirildi.

SkyBridge Capital, New York’ta bulunan bir şirkettir. Bu firmaAnthony Scaramucci, Troy Gaveski, Brett S. Messing ve Raymond Nolte gibi isimler tarafından yönetilmektedir.

FTX Ventures, Ocak 2022’de başlatılan ve daha önce LightSpeed Venture Partners‘ın Genel Ortağı olan Amy Wu tarafından yönetilen bir girişim fonu olarak dikkat çekiyor.

FTX borsası, belki de hisse alımını SkyBridge Capital ile durdurmayacak. Borsa, satın alma/yatırım için BlockFi ve Voyager Digital gibi iflas eden ya da iflasın eşiğinde olan firmaları zorluyor.

crpyopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin