featured

Büyük ralli bu hafta gelebilir! Ethereum 2,000 dolar seviyesinde bulunan hedefine ulaşabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasının geneli ağustos ayının ikinci yarısında düzeltme yaşadığı için en büyük altcoin olan Ethereum fiyatı da önemli bir düşüşe tanık oldu. Bununla birlikte, en gözde altcoin 1,400 dolarda bulunan destek noktasında uygun bir zemin buldu ve mevcut toparlanma hareketlerine devam etti. Ayrıca fincan ve kulp modelinin etkisi altında, Merge olayı herhangi bir olumsuz etkiye neden olmadıysa altcoin’in fiyatı 2,000 dolara kadar yükselebilir.

Ethereum fiyat toparlanması 1,800 dolarda bulunan direnç noktasında duruyor. Ethereum için Korku ve Açgözlülük Endeksi, mevcut değeri %45 olan tarafsız bir bölgeye yükseldi.

Kripto para birimi için gün içi işlem hacmi 12 milyar dolardır. Bu da %12,4’lük bir kayıp anlamına gelir.

Yatırımcılar, merakla beklenen Ethereum Merge güncellemesine olumlu tepki vererek, sadece iki hafta içinde %24,2 oranında bir ralliye şahit oldular. Merge güncellemesi ile birlikte, Ethereum ekosisteminin muazzam derecede verimli olması ve altcoin fiyatının gerçekten yükseltmesi bekleniyor.

Bununla birlikte, altcoin’in fiyatı şu anda 1,800 dolar civarında bulunan ve psikolojik olarak önemli olan direnç noktasına duruyor. Nispeten düşük hacim, fiyat momentumunun tersine çevrilebileceğine işaret ediyor. Eğer bu olumsuz senaryo gerçekleşirse ETH fiyatı 1,550 dolar veya 1,400 dolar seviyelerinde bulunan destek noktalarına geri dönebilir.

Yine de Merge gibi önemli bir olay genellikle fiyata yüksek oynaklık çeker. Eğer yön yukarı doğru olursa yükseliş trendi kolaylıkla yakalanabilir. Ayrıca, Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin bir röportajda The Merge’in fiyat üzerindeki etikleri üzerine açıklamalar yaptı.

Ethereum grafik

Buna ek olarak, 1,800 dolar seviyesinin üzerinde bir günlük mum kapanışı, yükseliş momentumunu hızlandıracak ve fincan ve kulp formasyonunun oluşumunu tamamlayacaktır. Bu yükseliş modeli genellikle piyasanın dibinde bulunur ve yukarı yönlü bir ralliyi ateşler.

Bu nedenle yükseliş kırılması, ETH fiyatını %13 daha fazla artırmalı ve 2,000 dolarda bulunan direnç noktasına kadar yükseltmelidir.

Ethereum için bazı teknik göstergeler

OBV: Bu momentum göstergesindeki bir artış, devam eden ralliyi destekliyor. Böylece 1,800 doların kırılabileceğine işaret ediyor.

Göreceli Güç Endeksi: Günlük RSI eğimi, 25 Ağustos zirvesine göre nispeten yükseldi. Bu da piyasa duyarlılığının iyileşmeye devam ettiğini gösteriyor.

EMA’lar: Son boğa koşusu, tarihsel olarak mükemmel bir dinamik direnç veya destek görevi gören 20-50 günlük EMA seviyelerini kırdı. Bu nedenle bunların üzerindeki ticaretler, alıcıların toparlanma rallisini sürdürmelerine yardımcı olacaktır.

ETH için takip edilmesi gereken direnç noktaları 1,800 dolar ve 2,000 dolar seviyelerinde iken, destek noktaları ise 1,550 dolar ve 1,400 dolar seviyelerinde bulunmaktadır.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin