Bitcoin boğaları geri döndü: 23.000 dolar görüldü

BTC ne kadar? Haftalık kapanış hangi sinyalleri veriyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – BTC ne kadar? Sorusuna yanıt vermeden geçen haftayı nasıl geçirdiğimize göz atalım. Özellikle gece haftalık kapanış çok dikkat çekiyor. Buradaki sinyaller boğa döngüsünü ne yapmak istiyor? Kısaca değerlendirelim…

Lider kripto para birimi geçtiğimiz hafta Eylül’ün ilk bölümünü yaşamış oldu. 5-12 Eylül arasında hafta boyunca dalgalı bir görünüm izledik. Fazlasıyla değişken olan geçtiğimiz hafta, bir aşağı bir yukarı hareketler gördük. Ancak Cuma’dan sonra istikrarlı bir yükselişe sahne oldu. Bunun meyvesi de Pazar günü haftalık kapanışla verildi.

BTC/USDT 15DK Parite
BTC/USDT 15DK Parite

Bitcoin’de haftalık kapanış nasıl gerçekleşti?

Haziran ayından bu yana BTC, 19.400 dolarlık yatay destek alanının hemen üzerinde işlem görüyordu. Hemen hemen bu bölge Aralık 2017 yılında ilk ATH gerçekleştirdiği seviyeler. Bu yüzden 18.500 ve 20.000 dolar arası kritik bir eşik.

BTC ne kadar? Diye baktığımızda ise fiyatın şu an 21.000 dolar üstünde kaldığını görüyoruz. 

Ayrıca fiyat, haftalık 21.826$’lık kararlı bir yükseliş kapanışına ulaştı. Haftalık en yüksek kapanışlarıdan biri oldu. Bu sayede satıcılar fiyatı aşağı çekemedi ve yükseliş işaretine boyun eğmek zorunda kaldı.

BTC ne kadar ve fiyat yukarı devam edecek mi?

Yukarı hareket devam ederse, en önemli direnç alanı 29.425 dolar olacaktır. Bu, aşağı yönlü hareketin en son bölümünün 0,382 Fib geri çekilme direnç seviyesi olarak dikkat çekiyor.

Şayet ortalama 30K direncine ulaşırsa, sonra deneyeceği bölge 37.300 dolar olur. Eğer 37K gelmiş olursa tüm zamanların en yüksek seviyesinden bu yana tüm aşağı yönlü hareketin 0,382 Fib geri çekilme direnç seviyesi anlamını taşır(siyah).

Bitcoin için bu seviyeler bir milat sayılabilir. Yapacağı hareketlerle yukarı yönünü daha iyi tayin edecektir.

BTC ne kadar?

1 BTC’nin yaklaşık değeri şu an 22.160 dolar. BTC ne kadar? Sorusunun fiyatlanması dün haftalık kapanışla daha da iyi anlaşıldı. 

Öte yandan günlük grafik başka şeyler söyleyebilir. Bitcoin’in düşüş eğilimi gösteren bir mum çubuğu (kırmızı simge) oluşturma sürecinde olduğu görülüyor. Bu, 21.900 ila 22.600 dolar arasındaki 0.5-0.618 Fib geri çekilme direnç alanı. 

Daha önce direnç sağlayan 50 çizgisinin (yeşil simge) üzerine çıktığı için günlük RSI yükseliş gösteriyor. Yani bir pozitif ayrışma kabul edilebilir.

Bitcoin dominance
Bitcoin dominance

BTC dominance grafik son durum

Lider kripto para biriminin yükseliş göstermesi hakimiyeti de artırdı. BTC dominance grafik verilerine baktığımızda 41 seviyesinin üzerine rahatlıkla çıktığını görüyoruz.

BTC/TRY Paritesi Günlük

Bitcoin kaç TL?

1 Bitcoin, 405 bin TL’dir. BTC/TRY paritesi şu an tam olarak 405 bin 100 liradan işlem görüyoru.

Bitcoin ne zaman yükselir?

BTC için yükselişin ne zaman geleceğini kestirmek güç olabilir. Fiyat büyük ölçüde değişkenlik göstermesi süreci farklılaştırıyor. Ancak 29 bin ve 37 bin dolarlık yukarıda belirtilen seviyeler önemli. Elbette buradan önce günlük yapacağı direnç üstü kapanışlar yol gösterici olacaktır.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin