Ünlü analist, Ethereum rakibi için grafiğini güncelledi, peki iyileşme mevcut mu?

Bu düşük performans alım fırsatı veriyor mu? Majör altcoin kötüler arasında!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Nisan ayını son haftası kripto piyasalar için sancılı geçti. Volatilitenin yüksek olduğu bir dönemden geçtik. Fiyatlar bir aşağı bir yukarı doğru hareketlendi. Dolar endeksinin piyasaları baskılaması emtia ve hisse senetleri tarafında baskılayıcı oldu. Bitcoin ve türevleri ise bu süreçten en fazla etkilenen değerlerin başında geldi.

Majör altcoin LUNA, kripto pazarındaki daha geniş bir gerileme ile birlikte geçen haftadan bu yana düştü. Geçen hafta en iyi 10 kripto para birimi arasında en kötü performans gösteren tokenlar arasında yer alıyor.

Majör altcoin, 100 doların altında fiyatlanıyor

LUNA, son 24 saatte %4,6 düşüşle 9 günün en düşük seviyesi olan 85,59$’a geriledi. Ayrıca Coinmarketcap verilerine göre, son yedi gün içinde yaklaşık %9 kaybetti. Yine de token, bir yıl öncesine göre %400’ün üzerinde arttı.

Majör altcoin son kayıpları, Terra’nın stabilcoin UST için elinde tuttuğu rezervi etkiledi. Luna Foundation Guard’dan (LFG) elde edilen veriler, LUNA’nın rezerv değerinin yaklaşık %7’sini oluşturduğunu ve aksi takdirde Bitcoin’in hakim olduğunu gösteriyor.

Bitcoin rezervin %78,9’unu oluştururken, USDC stabil coin ise %12.8’ini oluşturuyor.

LUNA, UST rezervini iki ayın en düşük seviyesine yaklaştırdı

Bitcoin’in yaklaşık bir aydır 40.000 dolar civarında seyrettiği göz önüne alındığında, LUNA’daki kayıplar UST rezervlerini iki ayın en düşük seviyesine çekmiş gibi. Rezerv şu anda tıpkı Terra kurucusunun rezervi desteklemek için Bitcoin satın almaya başlamasıyla görülen seviyelerde. Rezervdeki toplam değer, bir ay öncesine göre yaklaşık %40 düşüşle 2.13 milyar dolar.

Rezervin değerindeki düşüş, UST stabilcoinin fiyat şoklarına karşı onu koruyan daha az tampona sahip olduğu anlamına geliyor. Bu da tokenın istikrarına zarar verebilir. Yine de, böyle bir fiyat şoku henüz tezahür etmedi.

UST kısa süre önce 18 milyar doları aşan piyasa sermayesi ile üçüncü en büyük stablecoin oldu. Ancak token, çoğu DeFi platformlarına kilitlendiği göz önüne alındığında, işlem hacmi açısından emsallerinden hala ciddi şekilde geride kalıyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin