featured

BTC ETH teknik analiz: Piyasa liderlerinde son durum…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – BTC ETH teknik analiz tarafında fiyatlanmalar bugün sessiz kaldı. Kritik bölgelerin altına düşen piyasanın liderleri bell bir konsolide süreci geçiriyor. Altcoin’ler ise daha sert bir çöküntü yaşıyor. 

Özellikle ciddi fiyatlanma yaşayan kripto para birimlerinde çift haneli kayıp görülüyor. Bitcoin ve Ethereum buna rağmen daha dayanıklı kalabildi.

BTC ETH teknik analiz

Ethereum, piyasaların ABD Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell’ın yorumlarına tepki vermesiyle Çarşamba günü 1.700  dolara kadar çıktı.

Salı günkü oturumun ardından konuşan Powell, verilerin harekete geçilmesi gerektiğini göstermesi durumunda Fed’in faiz oranlarını artırmaya devam edebileceğini ima etti. Bitcoin de haberlerle güçlendi ve 23.000 $ bölgesine geri tırmandı. Fakat sonrasında düşüşler kendini gösterdi.

Bitcoin fiyatı

Dün konuşan Powell, “Gerçek şu ki, verilere tepki vereceğiz. Bu nedenle, örneğin, güçlü işgücü piyasası raporları veya daha yüksek enflasyon raporları almaya devam edersek, daha fazlasını yapmamız ve fiyatlandırdığımızdan daha fazla faiz artırmamız gerekebilir” açıklamasını yaptı.

BTC/USD, 22.781,95 $’a düştükten sonra, bugün erken saatlerde 23.370 doları gördü. Grafiğe bakıldığında, hareket Bitcoin’i dört gün içindeki en güçlü noktasına itti. 14 günlük göreceli güç endeksi (RSI) bir tavana çarptığında geldi.

Endeks 65.00’de tavan yaptı, ancak ivme bu noktadan çıkacak kadar güçlü olamadı. Endeks 62,92’de seyrediyor.

Ethereum fiyatı

Ethereum fiyatların süreçteki önemli bir direnç noktasından çıkmasıyla bugün son kazanımlarını genişletti. BTC ETH teknik analiz tarafında aynı görünümler yaşandı. Sabah saatlerinde güçlü kalan ETH, sonrasında geriledi.

Bitcoin’e benzer şekilde, bu hareket ETH’yi Cumartesi gününden bu yana en yüksek noktasına çıkardı. RSI da dört günlük bir zirveye ulaştı.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin