Bitcoin’in yükselişinin arkasında stablecoin girişleri olabilir…

Bitcoin’in yükselişinin arkasında stablecoin girişleri olabilir…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Zincir üstü veriler stablecoin borsa girişlerinde keskin bir artış gösterdi. Bitcoin son 24 saatte 24.000 doların üzerine çıktı.

CryptoQuant gönderisindeki bir analist önemli bir noktaya dikkat çekti. Piyasada kurumsal yatırımcılardan büyük olasılıkla talep var. Buradaki ilgili gösterge, şu anda merkezi borsaların cüzdanlarına yatırılan ortalama ahır miktarını ölçen “stablecoin borsa girişi ortalaması” dır.

Diğer taraftan metriğin değeri yüksek olduğunda, borsalara akan ortalama stablecoin token sayısının şu anda oldukça yüksek olduğu anlamına gelir. Bu da büyük oyuncuların dahil olabileceğini düşündürür.

Stablecoin borsa girişleri yükselişte

Yatırımcılar, Bitcoin gibi varlıklarla ilişkili dalgalanmadan kaçmak için genellikle kripto paralara dönüştürürler. Bu sahipler sonunda fiyatların dalgalı piyasalara geri dönmek için doğru olduğunu hissettiklerinde, genellikle sabit paralarını istedikleri madeni paralarla takas etmek için borsalara transfer ederler. 

Bitcoin gibi kripto para birimlerine yapılan bu aktarım, fiyatları üzerinde yükseliş etkisi sağlayabilir. Bu nedenle, stablecoin borsa girişleri ne zaman yükselse, sektördeki varlıkların fiyatlarının da yükselme olasılığı vardır.

Borsa giriş ortalamasına karşılık gelen gösterge, doğal olarak bu platformlardan çıkan ahırların ortalama miktarını ölçen değişim çıkış ortalamadır.

Stablecoin’lerdeki son durum

İki stablecoin göstergesinin son birkaç yıldaki 7 günlük hareketli ortalamalarındaki (MA’lar) eğilimini gösteriyor. Yukarıdaki grafikte gösterildiği gibi, hem 7 günlük MA stablecoin borsa giriş akışı ortalaması hem de çıkış ortalaması son zamanlarda oldukça yüksek değerler gördü. 

Büyük bir giriş (veya çıkış) ortalaması, gerçekleşen birçok bireysel işlemin oldukça büyük miktarlar taşıması gerektiğini (aksi takdirde ortalama düşük olurdu), dolayısıyla piyasada kurumsal yatırımcıların varlığını ima eder. 

Ayrıca iki ölçüm daha vardır: “döviz yatırma işlemleri” ve “döviz çekme işlemleri”. Yukarıdaki grafik, stablecoin’ler için bu göstergelerdeki eğilimi ve bunların son iki yılda Bitcoin fiyatını görünüşte nasıl etkilediğini göstermektedir.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin