Bitcoin Short pozisyonları rekor düzeyde kalmaya devam ediyor: İşte o rapor…

Bitcoin’deki çöküşün arkasından bakın kim çıktı? Satışlar 20K’yı devirdi…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kanlı bir Haziran ayı kripto piyasasında geride aldı. Büyük bir çöküşle beraber kan banyosunu yaşayan varlıklar, son yılların en dip seviyelerini gördü. Yatırımcılar ise bu süre zarfında daha fazla dip arıyor. Ancak en tepeyi bulmak zor olduğu gibi en alttan almak da kolay değil.

Bitcoin balinası ise dip aramak yerine uygun fiyatlı BTC alımı yaptı. Ayrıca bu süreçte El Salvador’da 19 bin dolardan 80 adet BTC satın aldı. Öte yandan 20K altına düşmesine neden olan olayın akıbeti de gün yüzüne çıktı.

Bitcoin fiyatları son 7 gün içinde %10’un üzerinde bir düşüş kaydetti. Veriler, BTC madencilerinden gelen yüksek satış baskısının, fiyatını 19 bin dolarlık kritik seviyeye indirdiğini gösteriyor. 

BTC madencilerinin satış işlemleri

Cryptoquant’ta kıdemli bir analist olan Julio Moreno, kripto piyasasının Bitcoin madenci kapitülasyon döneminde işlem gördüğünü öne sürdü. Akışları değiştirmek için kümülatif madencide bir artış kaydettiklerini de sözlerine ekledi. Ani yükseliş, düşük fiyatlar sırasında kaydedildi.

Diğer yandan CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju, iki tür Bitcoin madenci kapitülasyonu olduğunu vurguladı. Birincisi, kârla satış yapan kıdemli madenciler, İkincisi ise zararına satış yapan yeni madenciler…

Bitcoin satışındaki son artış, BTC’nin istikrarlı bir seviyede işlem yapma fiyatını büyük ölçüde etkiledi. Bir raporda Moreno, madencilerin gelirlerinin zamanla düştüğünü belirtti. Zorluk, madencinin maliyetini artıran bir büyüme kaydetti. Aynı dönemde BTC fiyatı %39 düştüğünde madencilik zorluğu yıllık %51 olarak kayıtlara geçti.

Bitfarms tesis parasını Bitcoin ile ödüyor

Moreno, gelir düştükçe madenciler satıcıya dönüştüğünü ekledi. Haziran ayı, madencilerin BTC’sinin borsalara akışının yaklaşık 23 bin Bitcoin olduğunu gördü. Bu, Mayıs 2021’den bu yana aylık en yüksek seviye oldu. Bu, madencileri “son derece düşük ücretli” bölgeye yönlendirdi.

Bir Bitcoin madencilik şirketi olan Bitfarms, 1 Temmuz’da aylık raporunu yayınladı. Haziran 2022’de 420 yeni BTC’nin basıldığını bildirdi. Yani yaklaşık değeri 69 milyon dolar. Paranın bir kısmı ise tesislerinin borcunu ödemek için kullanıldı.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin