En zeki varlıklar piyasaya giriyor: Bitcoin yavaş ama istikrarlı büyüyecek
En zeki varlıklar piyasaya giriyor: Bitcoin yavaş ama istikrarlı büyüyecek

Bitcoin yatırımcılarına: Bitcoin (BTC) kendine güvenenleri milyoner yapar!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Daha önce Bitcoin’e yatırım yapma konusunda isteksizseniz, muhtemelen şu anda bu fikirden tamamen vazgeçmişsinizdir. CoinDesk’in verilerine göre, Bitcoin (BTC) geçtiğimiz Aralık ayında yaklaşık 20.000 dolardan yüksek bir düşüşle  4.000 doların altında  işlem görüyor.

Bitcoin (BTC) yatırımcıları her şeyi kaybetmeye hazır olmalı

İleriye nasıl hareket edeceğine dair ipuçlarını arayan yatırımcılar, Bitcoin’in kendilerini şaşırtmasını bekliyor. ABD Adalet Bakanlığı geçen yılki rallinin pazar manipülasyonunun bir ürünü olup olmadığını araştırıyor. Bu arada Nasdaq, önümüzdeki yılın başlarında Bitcoin vadeli işlemlerini başlatmayı planlıyor. Edelman Finansal Hizmetler’in kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Ric Edelman, konuya yönelik şunları söylüyor:

Her şeyden önce, Bitcoin yatırımcılarının her şeyi kaybetmeye hazır olmaları gerekiyor. İki tavırla yatırım yapmalısınız: yıllarca, hatta onlarca yıl boyunca tutacağınızı ve bu uçuculuğun varlığın doğal bir unsuru olduğunu kabul edeceksiniz.

Bitcoin’e 1 Ocak 2011′de 1.000 dolar yatırmış olsaydınız  ne olurdu?

Bitcoin’e 1 Ocak 2011′de 1.000 dolar yatırmış olsaydınız  4.281.220 dolarınız olurdu. Karşılaştırma için, 2011′den bu yana S&P 500′de 1.000 dolarlık kümülatif getiri, temettülerin yeniden yatırımı dahil olmak üzere, yüzde 157 civarında. Yine de, Bitcoin 1 Ocak 2018′den beri yüzde 68 düştü. Profesör Campbell R. Harvey, Bitcoin’in 2018′deki en kötü gününün Dow Jones Industrial Average’da 4.000 puanlık bir düşüşe denk geldiğini söylüyor. Harvey aynı zamanda, daha ana yatırımlar ile Bitcoin’in iniş çıkışlarını karşılaştırdı.

“19.000 dolardan Bitcoin alanlar 4 bin dolardan Bitcoin almak istemiyorlar.”

New York Üniversitesi Stern School of Business’dan finans profesörü Aswath Damodaran,  konuya yönelik şunları söylüyor:

Erken aldıklarınızın geri dönüşlerini çoğaltmak umuduyla kripto paralara para koymamalısınız. Beninde Babies ve Pokemon kartlarında çok iyi bir getiri elde edeceksin, ama emeklilik fonunu onlara koymuş olsaydın portföyün bugün nasıl görüneceğini hayal et.

Edelman, Bitcoin’e şu anda girebilmek için en uygun zamanın olduğunu belirtiyor. Başarılı yatırımların anahtarı düşük almak ve yüksek satmak, yatırımcılar çoğu zaman tersini yapsa bile. Ric Edelman, konuya yönelik şunları söylüyor:

İnsanlar geçen yıl 19.000 dolardan Bitcoin satın almaktan heyecan duyduklarını söylüyorlardı. Aynı insanlar 4 bin dolardan Bitcoin almak istemiyorlar.

Cnbc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin