Bitcoin yatırımcıları, FTX çöküşü sonrasında borsalara karşı mesafeli

Bitcoin yatırımcıları, FTX çöküşü sonrasında borsalara karşı mesafeli

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – FTX çöküşü, kripto borsalarına olan güveni bir kez daha sarstı. Piyasanın önde gelen borsalardan birinde yaşanan iflas ya da çöküş hikayesi ekosistemi derinden etkiledi. Bu etkiyi yakın zamanda Luna krizinde yaşamıştık. Üzerinden fazla zaman geçmeden ikinci kez yaşanıyor.

Bitcoin yatırımcıları ise borsanın yaşadığı krizden dolayı endişe duyuyor. Yatırımcılar, borsalara karşı bir tavır alarak mesafeli kalmayı tercih ediyor.

FTX’in geçen hafta iflas koruması için başvurduğu ve bir milyondan fazla alacaklısı olabileceği üzerinde duruluyor. Borsanın kurucusu Bankman-Fried ise 11 Kasım’da istifa ederek artık CEO olmadığı açıklamıştı.

Bitcoin yatırımcıları, FTX çöküşünden etkilendi

 FTX ve onun kardeş şirketi Alameda Research, büyük ölçüde yatırımcıları mağdur etti. Alameda, riskli bahisler için FTX müşteri fonlarını kullandı. Bankman-Fried’in son açıklamalarına çok sayıda Twitter kullanıcısı alaylı yanıt verdi.

Twitter’daki bir dizi şaşırtıcı gönderinin son bölümlerinde Bankman-Fried, FTX’in çöküşünün sorumlusunun “çok fazla kaldıraç” ve bankaya hücum senaryosu olduğunu söyledi.

Yatırımcılar borsalardan çekiniyor

Bitcoin yatırımcıları artık kripto para borsalarına karşı daha dikkatli oluyor. Küçük oyunculardan balinalara kadar BTC cüzdan sahipleri, varlıklarını artırdı. Birden az BTC’ye sahip daha küçük cüzdanlar bu hafta yaklaşık 33.700 BTC ekledi. Aylık artışın 51.400 BTC’ye ulaştığı görüldü.

Glassnode raporlarına göre, büyük kripto borsaları toplam BTC bakiyelerinde büyük bir düşüş kaydetti. 73.000 BTC’lik bir eksiklik; borsalar tarafından bir hafta içinde kaydedildi.

Ethereum da geçen hafta 1,1 milyon ETH ile borsalarda benzer bir düşüş kaydetti. Binance ve Kraken gibi büyük oyuncular Proof-of-rezerv sunuyor. Ancak, yatırımcılar artık FTX krizinden bu yana temkinli davranıyor.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin