FTX çöküşü sırasında Vitalik Buterin'den dikkat çeken hareket: 3.000 ETH sattı
FTX çöküşü sırasında Vitalik Buterin'den dikkat çeken hareket: 3.000 ETH sattı

FTX çöküşü sırasında Vitalik Buterin’den dikkat çeken hareket: 3.000 ETH sattı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin’in, geçen hafta gerçekleşen kripto borsası FTX’in hack’i sırasında büyük miktarda ETH sattığı bildirildi. Vitalik’in hareketlerini takip eden bir cüzdan takipçisi, Vitalik’in satış işlemlerinin devasa FTX kripto borsası hack’i sırasında gerçekleştiğini bildirdi.

Vitalik Buterin FUD’da satış mı yaptı?

MistTrack’e göre Vitalik, yaklaşık 3.000 Ethereum’u 4 milyon USDC karşılığında sattı. İşlem, 12 Kasım’daki üç işlemde Uniswap V3’te gerçekleştirildi.

İlginç bir şekilde, kripto dünyası FTX hack ve kriziyle mücadele ederken Vitalik Buterin satış gerçekleştirdi. Veriler, Ethereum’un o gün ortalama 1.261 dolar fiyatla işlem gördüğünü gösteriyor.

ETH fiyatları son 7 gün içinde %18’den fazla düştü. Ethereum, yazım sırasında ortalama 1.281 dolar fiyatla işlem görüyor.

Popüler kripto borsası olan FTX’den bilgisayar korsanları birden fazla işlemde 600 milyon dolardan fazla para çaldı. Para çekme işlemleri, bilgisayar korsanları tarafından Tether’den DAI’ye değiştirildi. Siber hırsızlar ayrıca Solana, BNB, LINK, AVAX ve MATIC’i platformdan geri çekti.

Vitalik aynı gün FTX‘in son çöküşü hakkında yorum yaptı. MtGox olayının kabataslak göründüğünü ve kendini aklamak için asla çok uğraşmadığını vurguladı. Do Kwon’un Luna etkinliğini de ekledi.

Ethereum kurucu ortağı, FTX çöküşünün ve ilgili olayların tam tersi olduğunu ve uyumluluk erdem sinyalini tam olarak yerine getirdiğini iddia etti. Ayrıca, bunun EA veya SBF’nin de yoğun bir şekilde eğildiği bir ted konuşması için iyi bir görünüm olmadığını da sözlerine ekledi.

Ancak, SBF’nin FTX krizi piyasa çöküşünü tetikledi. Bu olay, sadece birkaç gün içinde kripto pazarının 100 milyar dolardan fazla değer kaybetmesine sebep oldu. Toplam piyasa değeri şu anda 854 milyar dolar.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin