FTX çöküşünden sonra Bitcoin balinalarından dikkat çeken hamle! Neler oluyor?
FTX çöküşünden sonra Bitcoin balinalarından dikkat çeken hamle! Neler oluyor?

FTX çöküşünden sonra Bitcoin balinalarından dikkat çeken hamle! Neler oluyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Sam Bankman-Fried’in FTX ile tetiklenen çöküşü, dijital varlık piyasasını kırmızıya çevirdi. Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) fiyatları, FTX’in çöküşüyle birlikte %15’in üzerinde kayıp yaşadı. Ancak uzmanlar, kripto balinalarının bu çöküşün ortasında BTC biriktirdiğini açıkladı.

Balinalar BTC biriktiriyor

Popüler bir analist olan Dan Lim, FTX çöküşünden sonra Bitcoin’in döviz rezervinin önemli ölçüde düştüğünü belirtti. Bunun takas bozgunlarıyla ilgili endişeden kaynaklandığının altını çizdi. Yatırımcılar, orta vadede olduğu kadar kısa vadede de düşüş öngörüyor.

FTX‘in tetiklediği çöküş, kripto pazarından 100 milyar dolardan fazla silindi. Toplam piyasa değeri şu anda 847 milyar dolar. Verilere göre balinalar, piyasa krizinin ortasında Bitcoin satın alıyor. BTC fiyatındaki düşüş, balinalara fırsat yarattı.

BTC chart

“Uzun vadeli perspektiften bakıldığında, kripto pazarı ve ekonomik koşullar iyi görünmüyor. Bitcoin satın alma çılgınlığına devam eden balina, bu koşullar içinde akıllıca hareket ediyor gibi görünüyor. Ancak yatırımcıların koşullara göre yanıt vermesi gerekiyor.”

Balina adresleri fırsatı kaçırmıyor

Bitcoin fiyatları son 7 günde %15 düştü. BTC, yazım sırasında ortalama 16.949 dolar fiyatla işlem görüyor. Glassnode’a göre, karidesler yalnızca bu hafta 33.7 bin BTC ekledi. Karidesler, 1 BTC’den az tutan bireysel yatırımcıları ifade eder. Bakiye girişi seviyesindeki artış, tarihteki en büyük 2. artıştır ve 2017 boğa piyasasının zirvesini aştı.

Yengeçler daha agresif bir tutum sergiledi. Bu grup, 1 ila 10 arasında BTC tutan yatırımcı türüdür. Borsalardan 48.7 bin Bitcoin satın aldılar. Bu, 2017 boğa piyasası zirvesine paralel olarak satın alma oranlarına yaklaşıyor. 10 BTC’den fazla tutan balinalar artık dolaşımdaki arzın 15,91’inden fazlasını yönetiyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin