Bitcoin ve Ethereum analizi: Hafta sonuna doğru son durum nedir?

Bitcoin ve Ethereum analizi: Hafta sonuna doğru son durum nedir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasası hafta sonuna doğru ilerlerken yatırımcılar stresi şimdiden yaşamaya başladı. Sabah saatlerinde hareketlilik kısıtlı kalmıştı. Geçtiğimiz saatlerde ise ABD enflasyon verisi açıklandı. Enflasyonun yükselmesi piyasaları kötü ekledi ve anında dump hareketleriyle karşı karşıya kaldık. Peki Bitcoin ve Ethereum analizi için neler söylenebilir?

Yatırımcılar hafta sonu için hazırlanırken, Bitcoin fiyatları Cuma gününün başlarında büyük ölçüde değişmedi. Ancak akşama doğru ilerledikçe 30.000 doların altında korkutucu seviyeye geldi. Haftaya güçlü bir başlangıcın ardından, kripto fiyatları son günlerde çoğunlukla konsolide oldu.

ETH bir kez daha 1.750 dolardan desteğe yakın işlem görüyor. Bitcoin ve Ethereum, piyasanın yükünü çekmeye çalışıyor, fakat düşüşlerde altcoinlerde ezilmekten kurtulamıyor.

Bitcoin

BTC’nin neredeyse 32.000$’a ulaştığı haftaya güçlü bir başlangıcın ardından, fiyatlar o zamandan beri konsolide oldu. 30.000 doları tutmaya çalışırken BTC, ABD’nin enflasyon verisiyle yine kırılgan yapıda olduğunu gösterdi. 

Düşük seviye, fiyatların bu haftaki 30.500$’lık direnç seviyesinin altında işlem görmeye devam etmesi ve bunun yerine 29.500$’da desteğe yaklaşması yatırımcıyı tekrara tedirgin ediyor.

Bu son düşüşlere rağmen, Bitcoin hala fiyatların 29.000 doların altında işlem gördüğü geçen hafta aynı noktaya göre yaklaşık %1 daha yüksek. 14 günlük RSI hala 45’lik tabanını kırmadı. Bu da boğaların pazara yeniden girmek için ideal zamanı beklediği anlamına geliyor.

Ethereum

Bitcoin ve Ethereum aynı konsolide sürecinde kaldı. Her iki varlık haftalık aynı düzlemde ilerlediğini söyleyebiliriz.

ETH, art arda dördüncü seansta düştüğü için Cuma günü bir kez daha 1.800 doların altına iniş gerçekleştirdi.

Bu düşüşler marjinal olsa da, düşüş momentumu, Ethereum’un bu hafta 1.800 doların üzerine çıkmakta zorlandığı anlamına geliyor.

Yazı esnasında,  ETH/USD paritesi 1.800$’lık bir zirveden kısa bir süre sonra gelen bugünkü seansta 1.705$’ lık gün içi en düşük seviyesini gördü. Fakat geri çekilme burada bitmeyebilir.

Buna rağmen, son yedi güne bakıldığında fiyatta %0.33’lük marjinal bir artış olduğu görülüyor. Buna ek olarak, RSI 38’de kendi tabanının üzerinde kalmaya devam ederse, ETH’nin yukarı yönlü momentumunun bir kısmını kurtardığını görebiliriz.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin