Elinde olanlar dikkat! Binance yeni delist listesini açıkladı…

Son Dakika: Piyasaları yakından ilgilendiren ABD enflasyon verileri açıklandı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Haftanın son iş gününde Haziran ayının en önemli verileri beklendi. Bugün Amerika tarafında enflasyon verileri paylaşıldı. Tüm küresel ekonominin merak ettiği ABD enflasyon verileri beklentilerin üzerinde gerçekleşti. ABD tüketici fiyat endeksi yüzde 8,6 oldu.

Tüm dünyada enflasyon son yılların en büyük krizine yol açtı. Sadece Türkiye’de değil dünya genelinde adeta büyük bir krizin habercisi oldu. Ülkemizde ciddi boyutlara ulaşan enflasyon rakamları, insanları daha fazla etkiledi. Amerika’da ise son 40 yıl baz alındığında en yüksek verileri açıkladığını gördük. 

2022 yılının başlamasyıal birlikte enflasyon gerçeği patlak verdi. Özellikle de hiperenflasyon olarak daha öncesinde pek çok isim açıklamıştı. Fakat bu söylemlere pek kulak asılmamıştı. Şimdi ise ABD enflasyon verilerini açıkladığında ne kadar ciddi boyutlarda olduğunu gördük.

ABD enflasyon yüzde 8,6 olarak açıklandı

Ülkemize kıyasla yüzde 8,6 rakamı düşük görülüyor. Ancak Amerika halkı da bu rakamları uzun zamandır görmemişti. Böyle bir enflasyon yerel halkı da belli ölçütlerde etkiledi.

ABD enflasyon verisi, beklentilerin uzağına giderek sürpriz yükseliş yaptı. Piyasanın enflasyon beklentisi yüzde 8,3 olarak açıklanmıştı. Aylık gerçekleşen yüzde 1 olurken, beklenti 0,7 şeklindeydi.

Fed’in faiz kararı merakla bekleniyor

ABD enflasyon tarafında yükselişe devam ediyor. Bugün açıklanan verilerden sonra Fed’in nasıl bir yol izleyeceği daha çok merak konusu olacak. Faiz artırım noktasında 50 baz puan üzerinde bir artış gelmeyeceği açıklanmıştı. Ancak enflasyon beklentilerin üzerinde gerçekleşti.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin