Bitcoin tasfiyeleri yine düşüşe damga vurdu!

Bitcoin tasfiyeleri yine düşüşe damga vurdu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para HaberKripto piyasası dün akşam saatlerinde 43.500 dolara doğru bir hareket gerçekleştirdi. Yatırımcılar toparlanma olacağını düşündü. Ancak Bitcoin ve türevleri yatırımcıların sevinçlerini yarıda kesti. Gece geç saatte başlayan çöküş sabaha kadar sürdü. BTC, bu sefer daha derin bir kırılma yaptı. Bitcoin tasfiyeleri ise yeniden gündem oldu. 

Bitcoin’in fiyatı son birkaç saat içinde şiddetle düştü ve Ağustos 2021’den bu yana ilk kez 38 bin doların altını gördü. Çoğu insan 40K son destek seviyesi olacağını düşündü. Ancak “Death Cross” etkisini göstermiş oldu. 

Bitcoin’in fiyatı tersine döndü. 38.200 $ ile son 6 ayın en düşük seviyesini gördü. Satışlarla beraber düşüş son birkaç saat içinde daha da kötüye gitti. Bu aynı zamanda yalnızca son 24 saat içinde 700 milyon doların üzerinde tasfiyeye neden oldu.

Bitcoin tasfiyeleri süreci gözler önüne serdi

Bitcoin tasfiyeleri süreci gözler önüne serdi

Lider kripto arabiriminde yaşanan kayıplar nedeniyle Long pozisyonları likidite oldu. Marjinci olarak tabir edilen yatırım grubu yeniden saf dışı kaldı. Bu süreçte kazanan yine kasa yani borsalar oldu.

Bitcoin tasfiyeleri 300 milyon dolara kadar dayandı. Bunu sırasıyla ETH, ADA ve SOL izledi. Ethereum’daki tasfiye ise 194 milyon dolar olurken ADA ve SOL yaklaşık olarak 13 milyon dolarlık tasfiyeye maruz kaldı. En çok likidite ise Bitmex borsasında XBT/USD paritesinde yaşandı. Likit olan paritenin değeri yaklaşık 10 milyon dolar oldu.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin