BTC fiyatı 43.000 dolar altına inerken “death cross” başladı: Olası senaryolar neler?
BTC fiyatı 43.000 dolar altına inerken “death cross” başladı: Olası senaryolar neler?

BTC fiyatı 43.000 dolar altına inerken “death cross” başladı: Olası senaryolar neler?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin fiyatının dün 43.000 dolar altında günlük kapanış yapmasıyla “death cross” olarak tabir edilen 50 günlük hareketli ortalama değerinin, 200 günlük hareketli ortalama değeriyle kesiştiği görülüyor.

Kripto analisti Lark Davis daha önce BTC tarihinde sekiz Death Cross olduğunu belirtmişti; bunlardan dördü dibe işaret ederken, dördü %30 ile %65 arasında değişen satışlardan önce geldi. Bitcoin dokuzuncu “death cross”u gerçekleştirirken genel beklentiler ne durumda?

Son “death cross” 2021 Haziran ayında gerçekleşti

Bitcoin grafiğinde en son bir “death cross” görünümü, Haziran 2021’de, 28.800 doların en düşük seviyelerine düşmeden günler önceydi. Bitcoin sonunda takip eden ayda ivme kazandı ve Eylül ortasında bir “golden cross” yaparak düşüşe sona verdi. Golden cross, death cross’un tersidir, bu da 50 MA’nın 200 MA’nın üzerine çıktığı anlamına gelir.

TradingView

Hareketli ortalama geçişleri, geriye dönük verilere dayandıkları ve dolayısıyla gecikmeli göstergeler oldukları için bağımsız göstergeler olarak kullanılamaz. Pazar sıklıkla aşırı satılıyor ve Haziran 2021’de ve Mart 2020’nin sonlarında olduğu gibi geçiş onaylandığında geri dönüş bekleniyor.

Diğer yandan Swiss Bank SEBA CEO’su Guido Buehler, iç değerleme modellerinin Bitcoin’in 2022’de 75.000 dolara ulaşacağını tahmin ettiğini belirtti. SEBA Bank CEO’su, kurumsal yatırımcıların 2022’de Bitcoin fiyat artışına yardımcı olacağını belirtti.

Ufukta olumlu haberler var

Yılın başında, El Salvador başkanı 2022’de Bitcoin için cesur tahminlerde bulundu ve lider varlık için büyük bir fiyat artışı ve “büyük bir sürpriz” öngördü.

Başkan Bukele, Bitcoin fiyatının önümüzdeki 12 ayda ikiye katlanarak 100.000 dolara ulaşacağını tahmin etti. Ayrıca iki ülkenin daha El Salvador’un liderliğini takip edeceğini ve Bitcoin’i yasal para olarak kabul edeceğini tahmin etti.

2022’nin ilk haftalarında Pasifik Adaları’ndaki bir Polinezya ülkesi olan Tonga’nın El Salvador’un liderliğini takiben Bitcoin’i kabul eden ikinci ülke olabileceğine dair işaretler vardı. Tonga parlamentosunun eski bir üyesi olan Lord Fusitu’a, bir dizi tweet’te Bitcoin’in Tonga’da yasal para haline gelmesi için beş maddelik bir plan yayınladı.

Eski milletvekiline göre, bu en yakın Kasım ayında gerçekleşebilir. Lord Fusitu’a ayrıca Tonga’nın yasal para tasarısının El Salvador’unkine neredeyse benzer şekilde modelleneceğini belirtiyor.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin