Bitcoin 6 ayın en düşük seviyesinde! Çöküşün temel nedenleri?

Bitcoin 6 ayın en düşük seviyesinde! Çöküşün temel nedenleri?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasası ve Bitcoin son 12 saatte büyük değer kaybı yaşadı. En büyük kripto para birimi olan Bitcoin (BTC) 6 ayın en düşük seviyesinde yeni bir dip yaparak 38 bin dolara düştü.

Bitcoin için geçtiğimiz günlerde her şey yolunda gidiyordu. BTC dün 43 bin doların üzerine çıktı ve ana direnç alanını 44 bin dolar civarında test ediyordu. Ne yazık ki, fiyat o seviyeden reddedildi ve BTC 38 bin dolara kadar düştü. Bu düşüşe, 24 saatten kısa bir sürede 700 milyon doların üzerinde tasfiye edilmiş pozisyon eşlik etti. Kripto piyasa değeri Eylül ayından beri ilk defa 2 milyar doların altına düştü.

Şimdi, piyasadaki kan gölünün sorumlusu olması muhtemel üç nedene göz atalım.

Makro satışlar ve yüksek korelasyon

S&P 500 dünkü işlem seansını %1,1 düşüşle kapattı. NASDAQ Endeksi aynı zaman diliminde %1.3 düştü. Dow Jones %0,89 ise düşüş yaşadı.

Türev piyasa da darbe aldı.  CNBC, Netflix’ten gelen ve büyük hayal kırıklığı yaratan bir kazanç raporunun ardından Nasdaq 100 vadeli işlem endeksinin düştüğünü bildirdi. Yayın devi Netflix’in hisseleri, abonelerinin büyümesinde bir yavaşlama gösteren raporun yayınlanmasının ardından %19’un üzerinde düştü.

S&P 500’ün dün 4.500’ün altındaki kapanışı 18 Ekim 2021’den bu yana ilk kez gerçekleşti. Konuyla ilgili olarak T3 Live’dan Scott Redler şunları söyledi:

“Piyasa son birkaç haftadır hatalı sinyaller veriyor ve görünüşe göre daha geniş endeksler sonunda çöküyor.”

Bu arada, Bitcoin’in fiyatı geleneksel endekslerinkiyle sıkı bir şekilde ilişkilendirildi ve son düşüş de bir istisna değildi:

BTCUSD_2022-01-21_10-39-48
Bitcoin, S&P 500, Nasdaq 100, Dow Jones

Bitcoin borsa girişleri çöküş öncesinde arttı

Potansiyel satış baskısının bir göstergesi, borsalardaki toplam BTC girişleridir. BTC borsalarda ne kadar çok oturursa, potansiyel satış baskısı tipik olarak o kadar yüksek olur. CryptoQuant’tan gelen veriler, çökmeye yol açan günlerde toplam borsa girişlerinin arttığını ortaya koyuyor:

img2_btc
Borsa girişleri (Yeşil) Bitcoin fiyatı (çizgi)

Borsa girişleri 16 Ocak’tan beri yükseliyor. Bu da BTC sahiplerinin, varlıklarını satış amacıyla borsa cüzdanlarına taşıdığını gösteriyor.

Deribit borsasındaki satım opsiyonları

Satım opsiyonları arasında en yüksek açık faize sahip olan kripto borsası Deribit’teki 39 bin dolarlık işlem fiyatına yönelik satışlar oldu.

Farkında olmayanlar için, fiyat düştüğünde satım opsiyonları kâr eder. 44 bin dolarlık kullanım fiyatına yönelik çağrılar ise alım opsiyonları arasında en yüksek açık ilgiye sahip oldu.

Bugün, Deribit’te sona erecek yaklaşık 538 milyon dolar değerinde Bitcoin opsiyon sözleşmesi bulunuyor. Bu sözleşmeler sona erdiğinde Bitcoin için en acı senaryo fiyatın 43 bin dolar olması olacak.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin