Bitcoin fiyatında balina etkisi: Varlık 27.000 dolar seviyesinde tutunabilecek mi?
Bitcoin fiyatında balina etkisi: Varlık 27.000 dolar seviyesinde tutunabilecek mi?

Bitcoin fiyatında balina etkisi: Varlık 27.000 dolar seviyesinde tutunabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin (BTC), 2023 yılının ilk aylık kaybını kaydetme yolunda ilerliyor. Beklenmedik Fed faiz oranları ve Borç tavanı gibi nedenlerle piyasada artan belirsizlik, Bitcoin fiyatının Mayıs 2023 ticaretinde yaklaşık %8 düşmesine yol açtı. Bu durum, anlaşmalar ve diğer önemli ekonomik sorunlarla birlikte gerçekleşti. Kritik finansal olaylar yaklaşırken, Bitcoin balinaları kripto borsalarında yaklaşık 16.000 BTC’yi karıştırırken yakalandı.

BTC fiyatı düşecek mi?

Küresel kripto piyasası, Bitcoin fiyatının düşüşüne paralel olarak altcoinlerin değer kaybetmesiyle Çarşamba günü kırmızı endeksler gördü. BTC fiyatı, son 24 saatte yaklaşık %3 düşerek oldukça önemli olan 27.000 dolar seviyesini kaybetti. Yazım sırasında Bitcoin, ortalama 26.930 dolar fiyatla işlem görüyor.

Veri analisti James Straten’a göre, kripto piyasası Salı günü büyük bir satış kaydetti. Verilere göre Salı günü yaklaşık 400 milyon dolar değerinde Bitcoin satıldı. Bu yılki en büyük beşinci satış olarak kaydedildi ve büyük olasılıkla ABD’nin en büyük kripto borsası olan Coinbase’den gerçekleşti.

Bitcoin outflow

Yükselen ABD Doları Endeksi (DXY) ve azalan likiditeyle ilişkili borç tavanı, kısa vadeli ayı piyasası koşullarının ortaya çıkabileceğini öne sürdü.

Verilere göre, kripto balinaları Coinbase üzerinden yaklaşık 16.000 BTC (yaklaşık 428.6 milyon dolar değerinde) karıştırdı. Ancak, izleyiciler tarafından kaydedilen en büyük işlem, balina cüzdanından Coinbase’e taşınan 5.003 BTC (yaklaşık 138.6 milyon dolar değerinde) oldu.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin