Cboe, ABD'de ilk bitcoin ETF'sini listelemek için başvuru yaptı
Cboe, ABD'de ilk bitcoin ETF'sini listelemek için başvuru yaptı

Bitcoin fiyat ölçüm sinyalleri traderlar için bu seviyeleri gösterdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Önemli bir Bitcoin fiyat metriği, en iyi yatırımcıların rahatça pozisyon aldığını ve BTC’nin kısa vadede 50.000 $ seviyesini güvence altına almasını beklediğini gösteriyor.

Bitcoin fiyatı

Bitcoin (BTC) fiyatı, Tesla’nın 1.5 milyar dolarlık BTC yatırımı haberinin ardından% 25 artış kaydetti. Bu açıklamadan önce, BTC, Ether’in (ETH) performansının% 7,5 gerisinde kalıyordu Ancak son birkaç gündeki sayısız yükseliş olayı, BTC’nin tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 48.900 dolara ulaşmasına yardımcı oldu.

Tesla’nın duyurusundan önce, BTC fiyatı yaklaşık 3 hafta boyunca 30.000 ila 41.500 $ aralığında işlem görüyordu ve fiyat düştüğünde, profesyonel traderların ve arbitraj masalarının yükseliş trendini takip etmeleri bekleniyordu.

BTC %25’lik hareketini başlatırken, en iyi traderların çoğu, uzun süre takas etmek yerine kısa pozisyonlar açtı. Bu hafta Bitcoin’in JPMorgan’ın eş başkanından övgüler aldığı ve düzenleyicilerin Kanada’da bir BTC ETF onayını onayladığı göz önüne alındığında bu durum riskli görünüyor.

Tarihsel veriler, Bitcoin fiyat hareketlerinin aylardır güçlü bir yükseliş gösteren Ethereum ile birlikte ticaret yapma eğiliminde olduğunu gösteriyor. Bu yükseliş senaryosuna ek olarak, Bitcoin’in Lightning Network rekor bir node sayısını açıkladı ve kilitlenen toplam değer (TVL) 42 milyon doları aştı.

Mastercard, 2021’in sonunda ağındaki kripto para ödemelerini destekleyeceğini de duyurdu.

Bu yükseliş sinyalleri, büyük kripto para birimi borsaları tarafından sağlanan long-short net konumlandırma ölçümleriyle tezat oluşturuyor.

Bu gösterge, müşterileri anlık, kalıcı ve vadeli sözleşmelerdeki konsolide pozisyonunu analiz ederek hesaplanıyor ve profesyonel traderların yükseliş eğilimi mi yoksa düşüş eğilimi mi beklediklerine dair daha net bir görüş sağlıyor.

Farklı borsalar arasındaki metodolojilerde ara sıra uyuşmazlıklar olduğunu unutmamak gerekiyor. Bu nedenle izleyiciler mutlak rakamlar yerine değişiklikleri izlemelidir.

Tesla duyurusunun yapıldığı 8 Şubat’tan bu yana, borsaların en büyük traderları net pozisyonlarını nispeten değiştirmedi.

Bitcoin’in %25’lik rallisinden önce Binance, bir önceki hafta ile uyumlu olan 1.33’lük bir stake oranına sahipti. Bu gösterge 10 Şubat’ta 1.53’te zirve yaptı, ancak o zamandan beri 1.31’e geri döndü.

Öte yandan, Huobi’nin en iyi trader’ları, 8 Şubat öncesinde üç gün boyunca yatay kalan 0,74 göstergesine sahipti. 11 Şubat’ta BTC 44.000 $ ‘dan 48.000 $’ a yükselirken, bu traderlar net long ürünlerini artırmaya başladı ve mevcut 0.80’e ulaştı. Bu seviye hala %20 ile net short ürünleri tercih etse de 29 Ocak’tan itibaren 0.75 seviyesinin üzerinde kalıyor.

Son olarak, OKEx’in en iyi yatırımcıları Tesla haberleri çıkmadan önce %14 net long pozisyon aldılar. Aynı gün %47 net short pozisyonuna geri dönmüş olsalar da, son dört günde gösterge 1,03’e geri döndü. Şu anda OKEx traderları, iki hafta önceki %52 net long pozisyonun oldukça altında kalıyor.

Stake etme, en iyi yatırımcıları yakalamak için fırsat olabilir

En iyi traderlar, daha iyi getiri fırsatları arayışıyla BTC’lerini borsa dışına çıkarabilirdi. Bu nedenle, short pozisyonlara yalnızca merkezi borsaları izleyerek girdiklerini varsaymak, ulaşılması zor bir sonuç olabilir.

Şu anda işler olduğu gibi, long-short göstergesi arbitraj masaları, piyasa yapıcılar ve balinaların aşırı net long pozisyonlarını göstermiyor. Dengeli bir türev piyasası, BTC’nin 50.000 $ ve üzeri seviyelere yükselmeye devam etmesi durumunda satın alma aktivitesi için bolca yer olduğunu gösteriyor.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin