Bitcoin boğaları 30.000 doları gözlerine kestirdi! Bitcoin haberleri | Kripto Para Haber

Bitcoin boğaları, BTC fiyatının 30.000 doların üzerinde bir patlama yaşayacağına hazırlanıyorlar.

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para HaberCoinGecko’ya göre, Bitcoin fiyatı son 24 saatte %2,6’dan fazla artarak 29.450 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Gerçekten de, bu ayın başlarında 31.000 doların üzerine çıkarak son 10 ayın en yüksek seviyesini görmesine rağmen hala %4,5 civarında düşük olan Bitcoin, birkaç gün önce 27.000 dolarlık 50 Günlük Hareketli Ortalamasını test etmesinin ardından yaklaşık %10 artış kaydetti.

First Republic’in bir kez daha mercek altına alınmasıyla (Bitcoin için güvenli liman talebi yaratıyor) ve teknoloji hisselerinin hızla yükselmesiyle (Bitcoin ile pozitif korelasyonlu) boğalar, psikolojik olarak önemli 30.000 dolar seviyesinin üstüne doğru bir fiyat patlaması için hazırlık yapıyor.

Bitcoin’in yükselişi, makro ekonomik faktörlerin yanı sıra teknik faktörlere de dayanıyor. Kripto para, 50 günlük hareketli ortalama seviyesinden güçlü bir geri dönüş yapması, Mart ayında 20.000 doların altındaki 200 günlük hareketli ortalama seviyesini aşması ve Şubat ayı başında gerçekleşen “golden cross” (50 günlük ve 200 günlük hareketli ortalamaların kesişmesi) sonrası teknik alımlardan da faydalanıyor. Bu faktörler Bitcoin’in fiyatında yükselişe neden oluyor.

Bitcoin 30.000 dolar, bitcoin grafiği, bitcoin 28 nisan, 28 nisan bitcoin

Birkaç analist, Bitcoin’in düşük seviyelerinin sürekli yükseldiği bir ralli gördüğü 2019’daki yükselişin izlerini takip ettiğine dikkat çekti. Bu yorumlar, BTC’nin geçmişte benzer bir fiyat hareketi sergilediği ve düşük seviyelerde uzun vadeli bir yükseliş trendi gösterdiği anlamına geliyor. Bu da yatırımcılara umut verici gelebilir ancak yine de diğer faktörlerin de fiyatı etkilediğini unutmamak gerekir.

Bir analist, BTC’nin 50.000 dolar seviyesine doğru “itici” bir ralli gösterip göstermeyeceğini sorguladı.

Geçmiş, Bitcoin’in Yükseliş Eğiliminin Devam Etmesi Gerektiğini Öneriyor:

Bitcoin’in uzun vadeli piyasa döngüsü analizi, yakın gelecekte boğaların 30.000 doların üzerine bir itiş beklemeleri için geçmişte normal olacağını göstermektedir.

2015 ayı piyasasının dibinden 2017 boğa piyasasının zirvesine kadar BTC, inanılmaz bir %12.500 oranında arttı.

2018 ayı piyasasının dibinden 2021 boğa piyasasının zirvesine kadar BTC hala etkileyici bir %2.100 oranında arttı.

Her ayı piyasası geri dönüşünden azalan getiri varsayıldığında, BTC 2022 dip seviyelerinden %1.000 (11x) artışa mı bakıyor olabilir?

Bu, BTC’nin önümüzdeki birkaç yıl içinde 165.000 dolar seviyesine ulaşması anlamına gelir. Ancak, bu sadece bir tahmin ve gelecekteki fiyat hareketleri konusunda kesin bir garanti vermez.

Başka bir yerde, BTC Stoktan Akış fiyat modeline göre, BTC piyasa döngüsü yaklaşık dört yıldır ve piyasada mevcut olan BTC miktarı ile her yıl madenciliği yapılan miktar arasındaki ilişkiye dayalı tahmini bir fiyat seviyesi gösterir.

Şu anda BTC’nin adil fiyatı yaklaşık 55.000 dolar ve sonraki yarılanma piyasa döngüsünde 500.000 doların üzerine çıkabilir – bu, mevcut seviyelerden yaklaşık 20 kat kazanç anlamına gelir. Ancak, bu yalnızca bir tahmin ve gelecekteki fiyat hareketleri konusunda kesin bir garanti vermez.

Blockchaincenter.net’in popüler Bitcoin Rainbow Chart’ı, mevcut seviyelerde BTC’nin “Biriktirme” bölgesinde olduğunu gösteriyor ve 2022’nin sonlarında “Temelde Yangın Satışı” bölgesinden kurtulduğunu gösteriyor. Başka bir deyişle, model, Bitcoin’in yüksek aşırı satım bölgesinden yavaşça toparlanmaya başladığını gösteriyor. Son boğa koşusunda, BTC “Sat. Ciddi, SAT!” bölgesine ulaşmayı başardı.Eğer önümüzdeki yarılanma sonrası piyasa döngüsünde bir ila bir buçuk yıl içinde bu başarıyı tekrarlayabilirse, model, BTC’nin 200-300 bin dolar aralığında olabileceğini öneriyor. Bu, mevcut seviyelere göre yaklaşık 7-10 kat kazanç anlamına gelir.

Bitcoin boğalarının bu direnç seviyelerini izlemesi gerekiyor.

Bloomberg tarafından takip edilen bir ticaret sinyali geçen hafta tarihsel olarak olası olduğunu öne sürdüğü gibi, BTC fiyatının hızla 30.000 doların üzerine çıkması varsayıldığında, traderların izlemesi gereken ilk büyük direnç bölgesi, Mayıs 2022’nin sonlarındaki yüksek ve Ocak 2022’nin düşük seviyesi olarak $32.500-33.000 aralığında olacaktır.

Bitcoin grafikleri, bitcoin tahminleri, 28 nisan bitcoin haberleri | Kripto Para Haber

Sonraki önemli seviye, Şubat 2022 düşük seviyesi olan 34.000 dolar civarında, ardından 2022 dip noktasından 2021 rekor yükseklerine doğru yapılan %38,2 Fibonacci geri çekilme seviyesi olan 36.000 doların hemen altındaki eski bir destek bölgesi ve orta 37.000 dolar seviyelerinde olacaktır. Eğer Bitcoin tüm bu seviyeleri aşabilirse, 40.000 doların üzerinde hızlı bir yükseliş ve 2022 dip seviyelerinden 2021 yüksek seviyelerine yapılan %50’lik Fibonacci geri çekilme seviyesinin düşük 42.000 dolar civarındaki bir testi olasıdır.


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

Topluluk Tarafından Doğrulandı simgesi

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin