Bill Gates Metaverse hakkında konuştu

Bill Gates: “Toplantılarınız Metaverse üzerinden gerçekleşecek!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Blockchain veya kripto para birimlerinden daha fazla konuşulur hale gelen sanal gerçeklik dünyası Metaverse, Microsoft’un kurucusu Bill Gates’e göre gelecek için çok önemli. Öyle ki Gates, iki ila üç yıl içinde tüm ofis toplantılarınızın Metaverse üzerinden gerçekleştirileceğine inanıyor.

Başka bir yerde ise Meta’nın kurucusu Mark Zuckerberg, Horizon Worlds’ü test aşamasından sonra tüm yetişkin Kuzey Amerikalıların kullanımına sunarak bu yeni sanal dünyaya hükmetme yolunda dev bir adım attı.

Gates, geleceğin nasıl görüneceğine dair her zaman net bir vizyona sahip bir kişidir ve kişisel bilgisayarları bugün oldukları haline getirmede önemli bir rol oynamıştır. Geçen yıl Microsoft yönetim kurulundan ayrılan 66 yaşındaki Gates, Metaverse’ün gelecek için çok önemli olacağına inanıyor.

Başarıları kadar hayırseverliğiyle de bilinen ünlü iş adamı, yıl sonu blog yazısında şunları kaydetti:

Önümüzdeki iki veya üç yıl içinde, çoğu sanal toplantının 2 boyutlu kamera görüntü ızgaralarından… Metaverse’e yani dijital avatarlara sahip bir 3 boyutlu alana geçeceğini tahmin ediyorum.

2 boyutlu kamera görüntü ızgaraları, Zoom ve Skype (Microsoft’un sahibi olduğu) tarafından sunulan normal toplantılardır. 3 boyutlu toplantılar, dijital avatarınız aracılığıyla, tamamen VR başlıklar ve kulaklıklar aracılığıyla diğer insanlarla etkileşim kurmanızı içerir. Bu size evinizin rahatlığındayken iş arkadaşlarınızla aynı odada olma hissini verecektir.

Buradaki fikir, sonunda avatarınızı sanal bir alanda kullanarak diğer insanlarla gerçek bir odadaymış hissini yaşayacak olmanızdır.

Facebook, Metaverse amaçlarına ulaşmak için çabalıyor

Bill Gates’in şirketi Microsoft, Metaverse dünyasının liderlerinden biridir. Blogunda açıkladığı gibi şirket, Teams işyeri platformunun kullanıcılarına sanal evren deneyimi sunmak için dijital avatarlar üzerinde çalışıyor. Epic Games ve Roblox da bu alanda büyük adımlar attı.

Ancak yenilecek firma Mark Zuckerberg’in Facebook’u. Kameralardan uzak milyarder, her şeyi Metaverse’e sabitliyor, öyle ki sosyal medya holdingi şirketin adını Meta olarak değiştirdi.

Ve şimdi firma, Horizon Worlds uygulamasını halka açarak Metaverse’i Kuzey Amerika’daki tüm yetişkinlere açtı. Daha önce platform, yalnızca Oculus VR kullanıcı daveti ile kullanılabiliyordu.

Horizon’da, Facebook’un Oculus VR başlıklarının kullanıcıları bacaksız bir avatar oluşturabilir ve ardından onu sanal dünyayı keşfetmek için kullanabilir. Daha sonra diğer avatarlarla etkileşime girebilir ve interaktif bir yaşam benzeri şekilde oyun oynayabilirler.

Bu, Facebook’un Metaverse vizyonuna yönelik en büyük hareketidir. Oculus’u beş yıldan fazla bir süredir sahibi olmasına rağmen (2014’te 2 milyar dolara satın aldıktan sonra), onu ana akım bir simge haline getirmeyi başaramadı.

Blockchain ve kripto para dünyası da Metaverse üzerine bahis oynuyor. Bu yıl, Sandbox ve Deccentraland gibi metaverse projelerinin jetonları en büyük kazançlar arasında yer aldı. Sandbox, yıla 0,036 dolardan başladı ve şu anda yüzde 14.000’den fazla artışla 5.20 dolardan işlem görüyor.

crypto-news-flash


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin