Ak Parti'den şaşırtan metaverse hamlesi geldi!

Ak Parti’den şaşırtan metaverse hamlesi geldi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Metaverse alanı gittikçe büyürken Türkiye de bu yeni teknolojide kendine yer edinmeye çalışıyor. Bu çabaların sonuncusu iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (AKP) geldi. AKP, Türkiye tarihindeki ilk metaverse toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantıya AKP Grup Başkanvekilleri Mahir Ünal ve Mustafa Elitaş ile beraber AKP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri de katıldı.

Ak Parti'den şaşırtan metaverse hamlesi geldi!

Türkiye metaverse’de lider olabilir

AKP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri toplantıda metaverse hakkında konuştu:

“Özellikle blokzincir teknolojileri ile bu dijital varlıklar veya dijital mülkiyet kavramının mümkün olduğu anlaşılmıştır ve bu bağlamda metaverse çalışmaları hız kazanmıştır.”

Sözlerine devam eden İleri, bu teknolojinin gitgide daha popüler hale geleceğini ve gelişerek birçok sektörü etkileyeceğinden bahsetti. Bunun yanında İleri, Türkiye’nin bu alanda lider olma potansiyeline sahip olduğunu dile getirdi.

Mustafa Elitaş, bu alanın, çok uzun süredir teknoloji dünyasında var olduğunu ancak son dönemdeki gelişen teknolojiyle gündeme geldiğini dile getirdi.

Ünal ise toplantıda metaverse hakkındaki düşüncelerini şöyle açıkladı:

“Fiziki coğrafyanın ortadan kalktığı ve internet coğrafyasında farklı şehirlerden, farklı ülkelerden insanların bir gözlük aracılığı ile ortak bir platformda buluşup rahat bir şekilde toplantılarını yapabilecekleri bir ortam”

Toplantıda kripto düzenlemesi konuşuldu

Toplantıda blok zinciri ve metaverse alanının hukuki düzenlemelere ihtiyaç duyduğunu belirten Ünal,  “Tabii bu dijital dönüşümün bir sonucu olarak bu alanda yapılması gereken hem finans anlamında hem hukuk anlamında ciddi regülasyonlar gerekiyor. Biz toplantıda bunları da değerlendirdik. Bugün özellikle kripto varlıklarla ilgili yapılacak yasal düzenleme konusunu konuştuk.” dedi.

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Aralık tarihinde kripto para yasasının en yakın zamanda hazırlanıp meclise sunulacağından bahsetmişti. Bunun ardından, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, kripto sektörünün önde gelen temsilcileriyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir toplantı gerçekleştirmişti. Toplantıda üst düzey devlet bürokratları ve sektör temsilcileri yasa hakkında fikir alışverişinde bulunmuştu. Toplantının ardından Elitaş, “kripto para yasasının en kısa zamanda çıkarılmasını amaçlıyoruz” demişti.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin