Bitcoin ve Ethereum teknik analiz: Son durum…

Bitcoin ve Ethereum haftalık analiz: ETH bu hafta yüzde 10’dan fazla düştü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Piyasanın önemli varlıklarından Bitcoin ve Ethereum, haftayı hareketli geçirdi. İniş ve çıkışların bir hayli fazla olduğu 5 gün geride kaldı. Özellikle de Ethereum’daki Death Cross oluşumu varlığın daha çok düşmesine neden oldu. İşte bu hafta Bitcoin ve Ethereum’dan akılda kalanlar… 

Dalgalı bir ticaret haftasının ardından, kripto para piyasalarındaki belirsizlik Cuma günü de devam etti. Genel olarak, küresel kripto piyasa değeri, oturum sırasında neredeyse %2 daha düşüktü.

Bitcoin ve Ethereum haftalık bakış

Pazartesi gününden itibaren küresel piyasalardaki oynaklık kripto varlıklara da yansıdı. Bitcoin ve türevleri Fed sonrasında yeniden düştü. Ara ara yukarı hareketler olsa da düşüşlerde görüldü.

Bitcoin 

Perşembe günkü oynaklık, Bitcoin fiyatlarının son destek seviyesi olan 35.600$ yakınında konsolide olmaya devam etmesiyle, bugünkü seansa kadar uzandı. BTC/USD, seansın başındaki 37.423$’ı takiben Cuma günü 35.629$’a düştü. Şu an ise 36.700 doların üzerinde işlem görüyor. 

Yükseliş veya düşüş eğilimi gösteren bir piyasa gördüğümüzde, erken girenler çıkış yaptığında ve kâr aldığında fiyatlar belirsizlikle hareket eder. Cuma günkü grafik, RSI’nin 30’un biraz üzerine çıktığını ve 32’de izlediğini gösteriyor. Fakat boğalar piyasaya yeniden girmekte hala tereddütlü görünüyor.

Ethereum

Bitcoin’deki durum biraz daha iyi olurken Ethereum, son 7 gün içinde negatif kaldı. Bitcoin ve Ethereum değerlendirmesi için düşüşlerin yeniden ön planda kaldığı görülüyor. ETH, son yedi gün içinde %14’ün üzerinde bir düşüşle işlem gördü. Yazı yazılırken %3’ün üzerinde düşüşle süreçte gün içi en düşük 2.328.45$’a ulaştı. 

Cuma günkü düşüş, 2.400 dolarlık destek etrafında işlem görmeye devam ederken, ETH / USD’nin art arda ikinci seansta düşüşünü görüyor. 

Grafiğe bakıldığında, fiyat hareketi hala zayıf veya aşırı satış bölgesinde olduğunu gösteriyor. 14 günlük RSI’da 26’da seyrederken, kısa vadeli momentum daha fazla zayıflığa işaret etmeye devam ediyor.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin