Goldman Sachs açıkladı! Bitcoin fiyatı piyasa hareketliliğinden nasıl etkilenecek?
Goldman Sachs açıkladı! Bitcoin fiyatı piyasa hareketliliğinden nasıl etkilenecek?

Goldman Sachs açıkladı! Bitcoin fiyatı piyasa hareketliliğinden nasıl etkilenecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ana akım benimsemeye ulaşma fikri kripto para topluluğu için her zaman cezbedici olsa da, bazı olumsuzlukları da var. Yakın tarihli bir araştırma notunda, Zach Pandl tarafından yönetilen bir grup Goldman Sachs analisti, Bitcoin’in geleneksel finans sektöründeki artan varlığının onu makroekonomik faktörlere karşı giderek daha duyarlı hale getirdiğini yazıyor. Bu, kripto piyasasının artık Federal Rezerv’in para politikasına bağlı olduğu anlamına geliyor.

Bu ayın başlarında, Bitcoin ve Nasdaq Bileşik endeksi arasındaki korelasyon, hem kripto para birimleri hem de hisse senetleri büyük bir satıştan sonra tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Analistler, bu fenomeni kripto para birimlerinin artan ana akım kabulüne bağlıyor:

Son iki yılda, Bitcoin daha geniş bir ana akım kabul gördüğünden, makro varlıklarla olan korelasyonu arttı.

Fed politikaları kripto piyasasını nasıl etkileyecek?

Goldman’ın işaret ettiği gibi, Bitcoin ve diğer kripto para birimleri, Fed’in niceliksel sıkılaştırma politikasına karşı duyarsız değil. Fed, yıllarca son derece uyumlu para politikasının ardından bu Mart ayında gösterge kısa vadeli faiz oranını ilk kez artıracağının sinyallerini verdi. CNBC Fed Anketi, merkez bankasının bu yıl en az üç kez faiz oranlarını artırmasının beklendiğini tahmin ediyor.

Goldman, Fed’in bu yıl en az dört kez faiz artıracağını tahmin ederken, bazı yatırımcılar beşe kadar artışa hazırlanıyor. Bunun varlık fiyatları için iyiye işaret etmesi elbette beklenmiyor. Aralık 2018’de gerçekleşen son artışın üzerinden üç yıldan fazla zaman geçti. Fed, Aralık 2015’ten Aralık 2018’e kadar olan üç yıllık dönemde dokuz kez faiz artırdı.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin