Mastercard, Ethereum ağı için hedeflerini açıkladı!
Mastercard, Ethereum ağı için hedeflerini açıkladı!

MasterCard, Ethereum ağı için hedeflerini açıkladı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 27 Ocak Perşembe günü MasterCard, 2021 yılı için dördüncü çeyrek kazançlarını bildirdi. Kazançların açıklanması sırasında, MasterCard CEO’su Michael Mieback, şirketin ana odak alanlarından birinin Ethereum ağ ölçeklenebilirliğini iyileştirmek olacağını söyledi.

CEO, “ConsenSys ortaklığımız aracılığıyla Ethereum ölçeklenebilirliğini artırmaya yardımcı olmak istiyoruz” dedi. Geçen yıl MasterCard, Ethereum ölçeklendirme çözümlerini sunmak için blockchain firması ConsenSys ile ortaklık kurdu. Ortak amaç, hem Ethereum ana ağında hem de özel kullanımda daha kapsamlı hale gelmekti.

MasterCard Ethereum ölçeklenebilirliğini iyileştirmeyi hedefliyor

MasterCard, Quorum teknoloji yığınındaki ölçeklenebilir uygulamaların temel zorluklarını ele almak için ConsenSys ile birlikte çalışacak. Bunu, finansal kurumlara “kurumsal düzeyde ölçeklenebilirlik” sağlayacak bir teklif aracılığıyla yapacak.

Geçen yıl MasterCard, ConsenSys’e yatırımını duyurduğunda, Digital Asset ve Blockchain Products & Partnerships başkan yardımcısı Raj Dhamodharan şunları söyledi:

Finansal hizmetlerin blok zincirine doğru hızlanan geçişi, işletmelerin, hükümetlerin ve insanların işlem yapma şeklini değiştirmeye devam ediyor. ConsenSys’e yaptığımız yatırım, blok zinciri inovasyonumuzu hızlı bir şekilde takip etmemize ve Enterprise Ethereum’da aktif olarak uygulamalar geliştiren ve açık kaynak teknolojiden yararlanan müşteriyi desteklememize olanak sağlayacak.

MasterCard’ın kripto hamleleri

MasterCard, 2021’in dördüncü çeyreğinin sonunda güçlü rakamlar verdi. Şirket, toplam 2,3 milyar dolar (hisse başına 2,36 dolar) kazanç bildirdi. Bu, Street tahminlerinden çok daha fazlaydı.

Kazançlar açıklanırken MasterCard CEO’su Michael Mieback, hizmetlerini ve ortaklıklarını genişletme arzusunu da dile getirdi. Bu aynı zamanda kripto borsası Coinbase ile yeni bir işbirliğini de içeriyor. Bu işbirliğinin bir parçası olarak, Coinbase kullanıcıları MasterCard ile NFT’ler satın alabilecekler. CEO şöyle konuştu:

Stratejik önceliklerimizi yerine getiriyoruz ve yeni ürünleri ölçeklendirmede, ortak ilişkilerimizi güçlendirmede ve yeni anlaşmalar kazanmada iyi ilerleme kaydediyoruz.

MasterCard, son zamanlarda kripto alanında bazı önemli girişimlerde bulunuyor. İki ay önce ödeme devi, kripto para biriminde harcama, nakit çekme, satın alma ve ödüllere izin verecek olan “kripto etkinleştirme” üzerine odaklanacağını söyledi.

Ayrıca MasterCard, kripto bağlantılı Mastercard kartlarına erişmek için Asya Pasifik bölgesindeki işletmeler ve tüketicilerle birlikte çalışıyor.  Bu şekilde MasterCard müşterileri kripto paralarını fiat para birimlerine kolayca çevirebilecekler. Bunu mümkün kılmak için MasterCard, CoinJar, Bitkub ve Amber Groups gibi oyuncularla ortaklık kurdu.

ABD’de MasterCard, Dijital varlık şirketi Bakkt ile de ortaklık kurdu. Hareket, bankaların, fintech’lerin ve tüccarların kripto çözümlerini ve hizmetlerini kabul etmesini ve sağlamasını kolaylaştıracak.

MasterCard Yeni Ödeme Endeksi, yeni Y kuşağının yüzde 77’sinin kripto hakkında bilgi edinmekle ilgilendiklerini ve yüzde 75’inin kriptoyu daha iyi anlarlarsa kullanacaklarını ifade ettiğini ortaya koydu.

cryptonewsflash


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin