Skype kurucu ortağı servetini Bitcoin ve Ethereum olarak tuttuğunu açıkladı
Skype kurucu ortağı servetini Bitcoin ve Ethereum olarak tuttuğunu açıkladı

8 Kasım kripto para piyasası analizi: Bitcoin, Ethereum, Ripple ve altcoinlerde görünüm

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Joe Biden’ın yeni ABD Başkanı seçilmesiyle kripto para piyasaları haftanın son gününe kayıpla başladı. Bitcoin 15.000 doların altına düşerken altcoinler de kırmızıya büründü.

Bitcoin fiyatı 14.350 dolardan sekti

Joe Biden’in 46. ABD Başkanı olarak resmi seçilmesiyle Bitcoin ve kripto para piyasası için keskin bir düşüş yaşandı. BTC cumartesi günü 14.350 dolara gerilerken toplam piyasa değeri dün bir noktada yaklaşık 30 milyar dolar kaybetti.

Geçen hafta Bitcoin için oldukça etkileyiciydi. Önde gelen kripto para birimi 3 Kasım’da seçim gününe yaklaşık 13.300 dolardan girdi. Ardından ortaya çıkan Doktor Seks Hikayeleri belirsizlik, varlığı yaklaşık 16.000 dolarlık yeni yıllık zirveye taşıdı. Bu aynı zamanda BTC’nin Ocak 2018’den beri kaydettiği en yüksek fiyat seviyesiydi.

Zirvenin ardından Bitcoin hafifçe geri çekildi ancak 15.000 doların üzerinde işlem görmeye devam etti. Sonrasında Joe Biden’ın yeni başkan seçildiğine dair resmi açıklamaların ardından piyasa aşağı doğru hareketlendi. BTC haberlere güçlü bir düşüşle tepki gösterirken 14.350 dolara dek geriledi.

Bitcoin o zamandan beri kayıplarının çoğunu telafi etti ve şu anda 15.000 dolar seviyesiyle flört ediyor. Yine de bu 24 saatlik bir ölçekte %3 düşüş anlamına geliyor.

8 Kasım Bitcoin fiyat grafiği
8 Kasım Bitcoin fiyat grafiği – Kripto Para Haber

Ethereum, Ripple ve altcoinler kırmızıya büründü

Son günlerde iki ve hatta üç haneli yükselişler gören çoğu altcoin de son 24 saatte zararlarla boğuşuyor.

Dün, Ethereum eylül başından bu yana görmediği 470 doları yakalarken sonraki saatlerde 425 dolara dek düştü. Şu an 440 dolara yükselmiş olmasına rağmen, ETH’nin günlük kaybı %5 dolaylarında.

24 saatlik bazda benzer ölçekte düşen Ripple da 25 sentin üzerinde kalmak için çırpınıyor.

Bitcoin Cash (-%5), Binance Coin (-%4), Chainlink (-%8,5), Polkadot (-%8,5), Cardano (-%8) ve Litecoin (-%7) de kırmızıya bürünmüş durumda.

Beklendiği gibi, düşük değerli altcoinler daha da yüksek volatilite sergiledi. Energy Web Token %12, ABBC Coin (-%11), Solana (-%10,5), Compound (-%10), Algorand (-%10) ve Ren (-%10) iki haneli kayıplar kaydetti.

Genel olarak tüm kripto para varlıklarının kümülatif piyasa değeri 450 milyar dolardan 433 milyar dolara geriledi.

Kripto Para Piyasası Toplam Hacmi - Kripto Para Haber
Kripto Para Piyasası Toplam Hacmi – Kripto Para Haber

Bu arada Joe Biden’ın başkan seçilmesinin kripto para sektörü üzerindeki olası etkilerini merak ediyorsanız buradaki yazımızı inceleyebilirsiniz.

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayımlanmıştır.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin