2021 yılı Bitcoin ATM’si zirve yaptı!

2021 yılı Bitcoin ATM’si zirve yaptı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para HaberKripto endüstrisi için 2021 yılı dolu dolu geçti. Bu yılın bitmesine sadece birkaç gün kala veriler ne kadar iyi bir seneyi geride bıraktığımızı gösteriyor. Hem Bitcoin hem altcoinler zirve performanslar sergiledi. 2021 yılı Bitcoin için birçok yeniliği de beraberinde getirdi. Bu sene ilklerin yılı oldu. Her alanda BTC’nin varlığı konuşuldu.

El Salvador’un resmi para olarak tanıması, ilk ETF’in New York borsasında listelenmesi en önemlileri arasındaydı. Bunların yanında Bitcoin ATM sayısı da bir hayli fazla arttı. Dünya çapında kripto para ATM’lerinin sayısı, geçen Aralık ayından bu yana yapılan 20.000’den fazla  artış yaşadı. Yeni kurulumlar 2021’de katlanarak devam etti. Önceki 7 yıl baz alındığında en fazla artış bu sene yaşanmış oldu.

2021 yılı Bitcoin ATM’leri küresel çapta büyüdü

Kripto ATM’lerinin artışı bizlere kullanılabilirlik oranını gösteriyor. İnsanların artık bu alana yönelmesinden dolayı kurumlar tamamıyla faaliyetleri buna göre şekillendiriyor. Küresel çapta 2021 yılı Bitcoin ve diğer altcoinler için ATM bolluğu yaşandı. 

Kullanıcılara itibari para ile kripto para satın alma ve takas etme seçenekleri sunan ATM lokasyonları eşi görülmemiş bir hızla artıyor. Coin ATM Radar tarafından derlenen veriler, 2021’in sonuna doğru sayılarının 34.000’e yaklaştığını gösteriyor.

2021 yılı Bitcoin ATM’leri küresel çapta büyüdü
Kaynak: Coin ATM Radar

Paylaşılan veriler bu yıl ne kadar hızlı bir artışın olduğunu gözler önüne seriyor. 2022 senesine girmemize yakın adeta ATM sayısı zirvelere oynuyor. Bu sayı 2018 senesinden önce parmakla gösterilecek kadar azdı.

 Dünya çapında 20.000’den fazla yeni cihaz ortaya çıktı. İzleme web sitesi tarafından bir güncelleme yapıldı.2021 yılı Bitcoin ATM’leri Aralık 2020’ye göre 13.000’den azdı. 12 ay sonunda ise 33.900 ATM’nin oluştuğu verilerde paylaşılıyor.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin