Zebpay müşterileri, Bitbns’ye yöneliyor - Kripto Para Haber
Zebpay müşterileri, Bitbns’ye yöneliyor - Kripto Para Haber

Zebpay müşterileri, Bitbns’ye yöneliyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hindistan’ın en büyük kripto borsalarından biri olan Zebpay, Cuma günü yaptığı açıklamada, Hindistan Merkez Bankası’nın (RBI) düzenleyici baskısını takiben, borsa hizmetlerini kapattığını açıklamıştı. Borsa, tüm işlemleri iptal etti ve Zebpay müşterileri bu durumla ilgili oldukça rahatsız.

Yerel kripto para birimi borsası Bitbns, Zebpay müşterilerinin kendi platformuna geçmelerini isteyerek önemli bir fırsat yakaladı. RBI’nin, Zebpay’in ticaret operasyonlarına yaptığı baskının bir sonucu olarak bu olayla ilgili “Hint kripto endüstrisi için kötü bir gün” ifadeleri kullanıldı.

Bitbns, Zebpay müşterileri için bir rehber yayınladı

Bir blog yazısında Bitbns, Zebpay’in ilgili müşterilerine özel bir teklif yaparak geçiş işlemlerini kolaylaştıracak üç aşamalı bir program açıkladı.

Blog yazısında şu ifadeler kullanıldı:

Bitbns olarak yüz binlerce kripto yatırımcısının bu talihsiz durumunu anlıyoruz ve bu yüzden Zebpay kullanıcılarının fonlarını Bitbns’e taşımasına yardımcı olmak için buradayız.

Bitbns, seçilen tokenler için Zebpay tarafından ücretlendirilen para çekme ücretlerini geri ödemeyi de kabul etti. Ancak, geri ödeme yapılabilmesi için, kullanıcılar bir haftada Bitbns’de transfer edilen tutarı tutmak zorundalar ya da borsa yoluyla alım satım işlemlerine katılmalılar. Ayrıca, işlemin bir ekran görüntüsünün, Twitter’da işlem kimliği ve #MigrateToBitbns hashtag’i ile yayınlanması gerekiyor.

Kripto borsası teklifi tweetledi ve transferi kolaylaştırmak için bir rehber yayınladı.

Hindistan’ın kısa kripto para tarihi

Hindistan’ın kripto paralarla ilgili düzenleyici çalışması Aralık 2013’te başladı. 2013’te Merkez bankası, kripto kullanıcılarına, yasadışı faaliyetlerde kriptoların oynaklığı ve kullanımı konusunda onları uyarmasıyla ilgili genel bir kamu duyurusu yayınladı. Bu, hem yatırımcıların hem de girişimcilerin kripto endüstrisine girmesini önlemeye yönelik yayınlanan benzer hükümet uyarılarının ilki oldu.

Hükümet bu sene ise kripto para birimleri üzerinde ciddi bir duruş sergilemekten kaçındı.

Aralık ayı borsa piyasasında, Hindistan’ın gelir vergisi departmanı, kripto borsalarında büyük bir süpürme hareketi başlattı. Vergi kaçıranları yakalama iddiasıyla beş şehirde, büyük borsalar araştırıldı. Vergi bildirimleri, işlemler doğrulandıktan sonra 400.000-500.000 yatırımcıya geri gönderildi.

Nisan ayında RBI, tüm finansal kurumları kripto paralarla bağlantısı olan işlerle uğraşmak konusunda uyardı. Merkez bankası, kripto endüstrisi ile tüm iş ilişkilerini kesmek için yukarıda belirtilen kurumlara 5 Temmuz için son tarih verdi.

Hindistan’ın piyasa düzenleyicisi olan Hindistan Menkul Kıymetler ve Borsalar Kurulu (SEBI), daha önce sanal para birimleri ve ilk para tekliflerini (ICO’lar) analiz etmişti. Düzenleyici, yetkililerini Japonya, Birleşik Krallık ve İsviçre’deki kripto endüstrisini incelemeye bile gönderdi.

Özellikle birçok kripto borsası, ülkenin en yüksek yetkili mahkemesinde RBI yasağına itiraz etti.

bcfocus

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin