Bitcoin fiyatı yurtdışında yükselirken neden Türk borsalarında yükselmiyor?

Bitcoin fiyatı yurtdışında yükselirken neden Türk borsalarında yükselmiyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link
Ülkemizde en çok sorulan sorulardan biri: Bitcoin fiyatı yurtdışında yükselirken neden Türk borsalarında yükselmiyor? Türk borsaları genelde fiyat hareketlerine yeterince duyarlı olmadıkları için eleştirilirler. Yurtdışında Bitcoin fiyatı çıkıyor Türkiye’de neden hala düşük gibi. Her ne kadar fiyat oluşumu her borsanın içinde alıcı satıcı dengesine göre oluşsa da bazen yurtdışı ve yurtiçi borsaları arasında ciddi fiyat farkları olabiliyor, hatta Türk borsaları arasında da fiyat farkları oluşuyor.

Bitcoin fiyatı yurtdışında yükselirken neden Türk borsalarında yükselmiyor?

İngiltere’de geliştirilen Bithesap’ ta Türk yatırımcılar dışında yurtdışından da yatırımcılar bulunduğu için yurtdışı fiyat hareketlerine daha duyarlı ve gerçekçi bir Bitcoin fiyatı oluşuyor. Örneğin bu yazı yazılırken Türk borsalarında 42 bin TL seviyelerinde olan Bitcoin fiyatı Bithesap’ta an itibariyle 44 bin TL seviyesinden işlem görmekte. Bunun tam tersi gibi durumlar da olabileceği için yani Bithesap’ ta fiyat ucuzken diğer borsalarda pahalı olması gibi durumlar, tek borsaya bağlı kalmadan her borsanın fiyatını takip etmek arbitraj fırsatları vereceğinden risksiz kazanç elde etmek mümkün oluyor.
Bithesap’taki Anlık fiyat oluşumlarını takip etmek için fiyat API si sunuluyor ve bu API nin bilgilerine sitesi üzerinden ulaşıla biliniyor.

SegWit ile Bitcoin transfer ücretleri daha düşük

Geçtiğimiz hafta yeni Bitcoin sürümüyle birlikte bir çok borsa, Bithesap’ın da geçtiği yeni Segwit altyapısıyla birlikte düşük transfer ücretleriyle bir borsadan diğerine Bitcoin göndermek artık eskisine göre daha ucuz ve arbitraj yapıp kazanç elde etme fırsatları daha çok.

İşlem hacmine göre komisyon oranları

Bithesap yakın zamanda güncellediği yeni komisyon modeliyle son 30 günlük işlem hacmine göre komisyon uyguluyor ve yüksek işlem hacmine sahip kullanıcılar %0.09 gibi çok hesaplı komisyon oranlarından da faydalanabiliyor.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin