Kanada'nın Bitcoin ETF'si, Grayscale'in piyasa payını azaltabilir
Kanada'nın Bitcoin ETF'si, Grayscale'in piyasa payını azaltabilir

Yükseklik korkusu mu? Bitcoin vadeli işlemlerinin kaldıraç oranı bu haftanın çılgın fiyat dalgalanmalarıyla sıfırlanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin vadeli işlemlerinin kaldıraç oranı hızla düşüyor ve bu da tüccarların BTC fiyat eğilimi konusunda korktuğunu veya emin olmadığını gösteriyor.

Bitcoin (BTC) vadeli işlemler piyasasında kullanılan kaldıraç, son birkaç gün içinde önemli ölçüde düştü. Bu, tüccarların genellikle BTC’nin yakın vadede nereye gittiği konusunda kararsız olduklarını gösteriyor.

Binance’de tahmini kaldıraç. Kaynak: CryptoQuant

Kaldıraç nedir ve bu ölçü Bitcoin piyasası duyarlılığı için neden çok önemlidir?

Bitcoin vadeli işlemler piyasasında, tüccarlar Bitcoin ticareti yapmak için başlangıç ​​sermayelerinin 125 katına kadar borç alabilirler.

Bu, tüccarların sahip oldukları sermayeden çok daha büyük olan devasa Bitcoin pozisyonlarına girmelerine olanak tanır.

Yükseliş trendleri sırasında, tüccarlar daha büyük yukarı yönlü fiyat hareketleri bekledikleri için pozisyonlarını aşırı kullanma eğilimindedir. Ancak, piyasa dalgalı ve aşırı derecede değişken hale geldiğinde, tüccarlar korkar hale gelir.

Bitcoin vadeli işlem piyasasında kullanılan kaldıraç düşerse, bu sadece tüccarların BTC ticareti yapmak için daha az sermaye ödünç aldıkları anlamına gelir. Bu, muhtemelen tüccarların daha düşük tasfiye riskiyle daha güvenli pozisyonlara girmelerine neden olan bir korku işareti olarak kabul edilir.

Piyasanın şu anki aşamasında yatırımcıların korkmasının birkaç nedeni var. Birincisi, Bitcoin 42.000 $ ‘dan sonra 40.000 $ direnç seviyesini reddetti. İkincisi, ABD doları endeksi (DXY) toparlanıyor. Üçüncüsü, Asya’dan gelen yüksek satış baskısı.

Bir Bitcoin tüccarı olan Filbfilb, 16 Ocak’taki satıştan “yüksek IQ oyunu” olarak bahsetti. ABD dolarının yükselişinin ona ivme kazandırdığını ve tüccarların her düşüşü almaya devam ettiğini belirtti.

Sonuç olarak, Bitcoin fiyatının düşmesine rağmen vadeli işlemler piyasasının fonlama oranı sürekli olarak arttı. Filbfilb şunu yazdı:

Bugünün satışları yüksek IQ oyunuydu. Çöpü kucakla, çöpü görmezden gelme, onu kucaklamalısın. DXY ivme kazandı, boğalar tamamen satın aldı. Satmaya devam ettiler, DXY ivme sağladı, Tether FUD korku sağladı, USDT’ye  korkarak kaçamazsınız. Çöpü kucaklayın.

Tüccar ayrıca Asya’dan gelen yüksek seviyede satış baskısı olduğunu da kaydetti. Bu nedenle, satın alma tekliflerinin doldurulması gerektiğini ve bunun bir düzeltmeye yol açtığını açıkladı.

Sırada ne var?

Büyük bir sarsıntıdan sonra, tipik olarak yükselişin gelmesi beklenir. 36.000 $ ‘ın altına düştüğü düşünüldüğünde, birçok tüccar son düzeltmede pozisyonlarından sarsıldı.

Bitcoin vadeli işlem piyasasının fonlama oranı da kısaca sıfırlandı ve bu, düşüşün ardından alım sözleşmelerin sayısının önemli ölçüde azaldığını ima etti.

Türev piyasasının soğumasıyla birlikte, yukarı yönlü bir dönüş olasılığı arttı. Kısa vadede, Bitcoin’in temel direnç alanı hala 40.000 $ olarak kalırken, onu 42.000 $ takip ediyor.

Bir Bitcoin tüccarı olan David Puell de Grayscale priminin arttığını ve bu da yükseliş eğiliminin bir göstergesi olduğunu belirtti.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin