kripto madencilik

Youtube reklamları kripto madencilik uygulamaları içeriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Youtube’un pasif izleyicileri birer kripto madencilik aracı haline getirdiği iddiası, Google’ı mutlu etmedi. Şikayetlerin sosyal medyada ortaya çıkmasıyla beraber, Youtube reklamlarının anti virüs programlarında kırmızı bayraklar oluşturduğu iddia edilmişti. Bu konu haftanın başında daha da belirgin ve tartışılır bir hale geldi. Coinhive adlı bir hizmet, bir izleyicinin CPU’sunu ele geçirdi ve gücü ile kripto madencilik çalışmaları yapmaya başladı.

Bu şikayetlerin ardı arkası kesilmeyince geçtiğimiz Cuma günü Trend Micro adlı bir anti virüs yazılım şirketinden açıklama geldi. Yetkililerin yaptığı açıklamada; reklamların kripto madenciliği algılamasını arttırdığı ifade edildi. Hatta bu artışın 3 kat kadar olduğu da söylendi. Saldırganlar bir şekilde Google’ın “Double Click” reklam platformunu kullanarak zararlı içeriklerin Youtube üzerinden reklam olarak gösterilmesini sağlıyorlar. Bu zamana kadar İspanya, İtalya, Tayvan, Japonya ve Fransa’da bu reklamlar gösterildi.

Google, cuma günü Ars Technica’ya verdiği demeçte şu ifadeleri kullanarak tehdidi doğruladı:

Reklamların iki saatten kısa süre içinde engellendi ve kötü amaçlı aktörler platformlarımızdan hızlı bir şekilde kaldırıldı.

Fakat bu açıklama insanları tatmin etmedi. Çünkü Trend Micro yetkililerine göre bu reklamların en az 1 hafta yayında kaldığı ifade ediliyor.

Kripto madencilik uygulamaları Monero için

Youtube kullanılarak insanlara izletilen bu reklamların amacı Monero para birimi için kripto madenciliği yapmak. Saldırganların Youtube’u hedef almasının nedeni ise, insanların bu sitede oldukça uzun vakitler geçirmesi. Çünkü zararlı yazılım ne kadar süre aktif olursa CPU da o kadar kullanılmış olur, haliyle de kripto madencilik daha fazla para kazandırır.

Mashable

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin