Cardano (ADA) ve IOTA fiyat analizi: Beklenen seviyeler, önemli noktalar
Cardano (ADA) ve IOTA fiyat analizi: Beklenen seviyeler, önemli noktalar

Yeni Cardano yol haritası açıklandı – işte beklenen tarih

service service
Share

Share This Post

or copy the link

IOHK, dün Goguen yol haritasının ayrıntılarını yayınlayarak Cardano topluluğunu harekete geçirdi. Shelley’nin başarılı bir şekilde piyasaya sürülmesinden sonra, çoğu kişi Goguen’e, Ethereum’a düz zeminde meydan okumadan önceki son engel olarak bakıyor.

Yol haritası, Goguen ana ağının Mart 2021 civarında piyasaya sürüleceğini gösteriyor. Shelley’nin sık sık karşılaştığı gecikmeler göz önünde bulundurulduğunda iddialı bir tarih ama hoş bir çağrıyı temsil ediyor.

Cardano Goguen roadmap

Goguen nedir?

Goguen, Cardano ağının yeteneklerinde önemli bir ilerlemedir. Bununla birlikte, merkezi olmayan uygulamalar ve çok varlıklı bir defter de dahil olmak üzere bir dizi başka özellik oluşturma yeteneği geliyor.

Geliştiriciler, hem teknik hem de teknik olmayan kullanıcılara hitap etmek için büyük çaba sarf etti. Bu hamle, Plutus’ta yeni bir akıllı sözleşme dilinin kullanımı anlamına gelecek. Programcılara, defterin kendisinde yerleşik veya “yerel” işlevselliğe sahip akıllı bir sözleşme platformu sunuyor.

“Ayrıca tek bir kod tabanının hem zincir içi hem de zincir dışı bileşenleri desteklemesine olanak tanıyarak geliştirme deneyiminin tutarlılığını ve kullanılabilirliğini mevcut akıllı sözleşme uygulamalarıyla karşılaştırıldığında iyileştiriyor.

Bu hamle, Ethereum’un proforma kodunu kopyalayıp yapıştırarak ve gereksinimlere uyacak şekilde değiştirerek çalışan ERC-20 “sözleşme standardı” ile çelişiyor.

Avantajlar söz konusu

Diğer akıllı sözleşmelerle daha geniş birlikte çalışabilirlik dahil olmak üzere Plutus’un birçok avantajı var. Ancak kritik fark, Goguen’in akıllı sözleşmelerin farklı dillerde yazılmasına izin vermesidir. Buna karşılık, Ethereum akıllı sözleşmeleri yalnızca Solidity kullanır.

Bunun yanı sıra, Plutus’un üzerine inşa edilmiş üst düzey bir alana özgü dil (DSL) olan Marlowe bulunuyor. Bu hamle de teknik uzmanlığı olmayan sıradan insanların akıllı sözleşmeler oluşturmasını sağlayacak. Cardano, bunun gerçek dünya kullanımıyla yeni bir kurumsal düzeyde akıllı sözleşme geliştirme sınıfı geliştireceğini umuyor.

IOHK, Goguen’in ayrıntılarını, Pazarlama ve İletişim Direktörü Tim Harrison tarafından sunulan Cardano Geliştirme Ekim Güncellemesi aracılığıyla yayınladı.

Güncelleme, Ethereum ERC-20 projelerini Cardano’ya aktarmaya teşvik eden, yaklaşan ERC-20 dönüştürücüsüyle ilgili bir bölüm içeriyordu.

Yayın sırasında, bir Ethereum izleme platformu olan Tenderly’nin eski COO’su Vukašin Vukoje, ERC-20 dönüştürücüsünü kullandı. BAT, DAI, AGI, USDC ve USDT’yi dönüştürmek için seçenekler gösterdi.

Cardano erc-20 conveter screenshot

Ancak asıl sürpriz DAI, USDC ve USDT’nin dahil edilmesiydi. Stablecoin eklenmesi aynı zamanda Cardano’nun DEX hedefleri hakkında fikir verecek.

2021 yılının ilk çeyreğinin sonu, Cardano’nun gelişiminde çok önemli bir dönemi temsil ediyor. Goguen’in sadece piyasaya sürülmesi planlanmıyor, aynı zamanda IOHK CEO’su Charles Hoskinson da ağın o zamana kadar tamamen merkezsizleşeceğini tahmin ediyor.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin