featured

XRP, mevcut tıkanıklıktan sağ olarak çıkabilecek mi? Teknik analiz

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında adından sıkça söz ettiren altcoin’lerden bir tanesi olan XRP, 0,86 dolar seviyesinde bulunan direnç noktasından üç ay içinde ikinci kez reddedildi. Sonuç olarak, alıcılar fiyatı Kontrol Noktasının (POC,) üzerinde tutmakta zorlandılar.

Acil destek noktasının altında sürekli ve kesin bir kapanış, altcoin’i 0,69 dolar seviyesine geriletebilir.  Bu yazının yazıldığı sırada XRP, son 24 saat içinde %0,85 oranında bir düşüş ile 0,7044 dolardan işlem görüyor.

XRP 1 günlük fiyat grafiği

Kasım ayının ortasından bu yana piyasa değeri açısından altıncı en büyük kripto para birimi olan XRP, bazı önemli fiyat noktalarının altına düştükten sonra değerinin yaklaşık %47,48’ini kaybetti.

XRP grafik

Sonuç olarak, 22 Ocak tarihinde 11 aylık destek noktası olan 0,6 dolar seviyesine geriledi. O zamandan beri, 28 Mart tarihindeki 0,86 dolarlık tavanına yaklaşana kadar %68,4’lük bir büyüme gördü. Son üç ayda, anlık trend çizgisi desteği alıcıların satışları durdurması için güçlü bir destek sağladı.

EMA şeritlerinin günlük zaman diliminde düşüş eğilimi göstermesiyle, XRP’nin en son boğa rallisi trend çizgisi direncinin yakınında yani 55 EMA’da sona erdi.

Alıcıların mevcut destek seviyesinden tekrar giriş yaptığını varsayarsak, herhangi bir toparlanma muhtemelen EMA şeritlerinin yakınında 0,75 dolar seviyesinde duracaktır. Piyasadaki korku hissi kötüleşirse, 0,75 dolar seviyesine doğru bir satın alma hareketi öncesinde Bollinger Bantlarının alt bandına doğru bir düşüş makul görünüyor.

XRP için bazı teknik göstergeler

RSI, orta hattan fırladıktan ve 38 endeksinde düzleştikten sonra zayıf işaretler gösterdi. Alıcıların 37 endeksini savunmadaki başarısızlığı, XRP grafiğinde uzun süreli bir durgunluğun yolunu açabilir.

Ayrıca, DMI çizgileri düşüş senaryosu ile iyi uyum sağlarken, aralarındaki boşluk aşırı gerilmiş bölgeye girdi. Ancak ADX, altcoin için zayıf bir yön eğilimi gösterdi.

Sonuç olarak

XRP 0,75 dolar seviyesine doğru olası bir boğa rallisi gerçekleştirmeden önce Bollinger Bantlerı’nın alt bandını test edebilir. Bununla birlikte, 0,69 dolar seviyesi uzun vadeli destek noktasının altında sürekli bir kapanış, uzun vadeli bir düşüş hareketine yol açabilir.

Sonuç olarak, Bitcoin’in hareketini ve daha geniş piyasa duyarlılığı izlemek, bu analizin tamamlanması için oldukça önemli olacaktır.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin