featured

Bu token, son zamanlardaki devasa yükselişi ile neye işaret ediyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Muhtemelen Non-Fungible Token’lardan (NFT’ler) haberdarsınızdır. Eğer bir Twitter kullanıcısıysanız bir dizi NFT avatarına rastlamış olabilirsiniz. Bununla birlikte, teknolojinin artan benimsenmesiyle alana yeni girenler, önümüzdeki birkaç yıl içinde NFT oyunlarının pazarda daha fazla büyüme için potansiyel bir itici güç olarak hizmet edeceğine inanıyor.

Bu bağlamda, kazan-kazan oyun modeliyle STEPN’in yerel token’ı olan GMT, bu hafta fiyatında %45 oranında bir artış kaydetti. Ancak bu token şimdiye kadar nasıl performans gösterdi?

Bu bir koşu yıldızı

İlk “move2earn” mobil NFT oyunu olarak lanse edilen STEPN, Solana tarafından desteklenmektedir.  Oyuncuların NFT Sneaker’larıyla yürüyebileceği, koşabileceği veya dışarıda faaliyet gösterebileceği bir platform sağlar. Bunların yapıldığı süreçte de token kazandırır.

GMT token

Aralık 2021 tarihinde piyasaya sürülmesinden bu yana STEPN, Ocak 2022’de günlük 1,500 aktif kullanıcıdan Mart 2022’de 100,000’e ulaşarak muazzam bir hızla büyüdü.

1 Nisan 2022 tarihli bir blog gönderisinde STEPN, 1,901,044,879 dolar piyasa değeri ile NFT pazarındaki spor ayakkabı satışlarından ve telif ücretlerinden 198,635,62 SOL kâr elde ettiğini açıkladı. Bu da 26,815,807,35 dolara karşılık gelir.

Buna ek olarak, bu yazının yazıldığı sırada GMT token’ının için işlem hacmi 1,371,155,006 dolar seviyesindeydi. Bu da şirketin piyasaya sürüldüğü 9 Mart tarihindeki 591,97 milyon dolarlık ticaret hacminden %132 oranında bir artışı temsil ediyor.

Bu etkileyici koşulara rağmen GMT için toplam NFT işlem sayısına bir bakış, bazı endişeleri artırdı. 9 Mart’ta toplam 57,571 işlem kaydedildi. Ancak, bu yazının yazıldığı sırada token için toplam NFT işlem sayısı 17,461 idi. Bu, şimdiye kadar NFT işlem sayısı değerinde %70 oranında bir düşüş yaşandığı anlamına geliyor.

Buna ek olarak, toplam NFT Ticaret Hacmi de önemli ölçüde düştü. 9 Mart’ta 52,74 milyon ticaret hacmi kaydedilirken, bu haberin yayınlandığı tarihte 33,17 milyondu.

Teknik veriler

Özellikle, son yedi gün içinde, kripto para birimi son 24 saatte sadece %3,12 oranında değer kaybederek, haftalık ölçekte toplam %45 oranında bir artış kaydetti. Token’ın fiyatı 9 Mart’ta 0,01 dolarken 19 Nisan’a kadar 3,45 dolar seviyesine yükseldi. Bu da, sadece 41 günde %34,000 oranında artış yaşandığı anlamına gelir.

Nisan ayının başından bu yana, için kripto para birimi için RSI sürekli olarak aşırı alım bölgesinde kaldı ve yükseliş aktivitesi gösterdi. İlginç bir şekilde, 1 Nisan’dan bu yana madeni para 50 nötr seviyesinin altına düşmedi. Bu yazının yazıldığı sırada ise RSI, aşırı alım bölgesine yakın olarak 67,52 endeksinde işlem görüyor.

Yatırımcılar dikkat

Çoğu kişi, NFT oyunlarının sürdürülemez olduğuna inanıyor. Çünkü oyuncular yalnızca kazançlarını nakde çevirmek için motive olup oynamaya devam ediyorlar.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin